Lovitură uriaşă pentru directorul care a concediat 900 de angajaţi pe Zoom. La asta chiar nu se aştepta

Stan Filon 14.12.2021, 19:16
Lovitură uriaşă pentru directorul care a concediat 900 de angajaţi pe Zoom. La asta chiar nu se aştepta

O știre din America a făcut înconjurul lumii, după ce directorul unei companii private a concediat nu mai puțin 900 de angajați printr-un singur apel video făcut pe Zoom. Directorul respectiv și-a atras antipatia tuturor oamenilor care au citit știrea, dar mai ales a angajaților lăsați fără job în prag de sărbătorile de iarnă. Ei bine, cazul a luat o întorsătură neașteptată acum.

Ce a pățit directorul care a concediat 900 de angajaţi pe Zoom

Vishal Garg, director general la Better.com, a devenit persona non grata la nivel mondial, după ce a decis să concedieze 90% din angajați printr-o metodă tare ciudată. Angajații nu au fost chemați la personal pentru a le fi dată vestea proastă, ci au fost apelați de directorul respectiv pe Zoom.

„Dacă sunteţi în acest apel video, sunteţi în grupul nefericit pe care îl concediem”, a spus el, o frază devenită acum celebră. „Angajarea dumneavoastră se încheie aici, cu efect imediat”, a fost „sentința” directorului care i-a lăsat cu gura căscată pe angajații săi.

Ce a patit directorul care a concediat 900 de angajati pe Zoom
Ce a patit directorul care a concediat 900 de angajati pe Zoom

„Sunteţi al naibii de lenţi”

Mai mult decât atât, directorul a avut cuvinte grele la adrea angajaților săi. Acesta le-a spus și ce l-a făcut să ia această decizie șocantă: ineficienţă, în condiţiile muncii de acasă. „Munceşti doar două ore pe zi şi eşti neproductiv”, le-a spus el angajaţilor. Şi a fost dur, potrivit Forbes: „Sunteţi al naibii de lenţi, o grămadă de delfini proşti. Mă faceţi de ruşine!”.

Ei bine, mesajele directorului s-au viralizat pe internet, iar oamenii au postat mii și mii de comentarii. Când a văzut amploarea pe care a luat-o mesajul său, directorul s-a văzut nevoit să facă un pas în spate. Acesta și-a dat demisia din funcția de director. Locul lui i-a revenit lui Kevin Ryan, directorul financiar care a comentat și el incidentul pentru CNN: „Ţi se întoarce stomacul pe dos, mai ales în această perioadă a anului”.

Compania Better.com este una care oferă online credite ipotecare şi produse de asigurare. A fost evaluată de Forbes la peste 7 miliarde de dolari, iar recent a primit o majorare de capital de nu mai puțin de 750 de milioane de dolari. Compania a comentat retragerea directorului.

„Domnul Vishal Garg a făcut un pas înapoi şi va lua o pauză din responsabilităţile sale de CEO. Mai avem mult de lucru şi sperăm că toţi angajaţii vor putea reveni, pentru a se concentra pe clienţii noştri şi a se ajuta reciproc, pentru a crea o companie grozavă, de care să fim mândri”, potrivit unui comunicat al companiei.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...