Lovitură teribilă pentru planurile cancelarului Austriei. Răspunsul primit după ce a refuzat intrarea României în Schengen

Mihnea Tălău 26.01.2023, 16:03
Lovitură teribilă pentru planurile cancelarului Austriei. Răspunsul primit după ce a refuzat intrarea României în Schengen

Cancelarului austriac Karl Nehammer a primit o grea lovitură chiar din partea Comisarului european pentru afaceri interne, Ylva Johansson. Solicitarea sa ca Uniunea Europeană (UE) să finanțeze un gard de 2 miliarde de euro de-a lungul frontierei Turciei cu Bulgaria, a fost respinsă.

O grea lovitură pentru cancelarul austriac

Johansson a respins presiunile din partea unor state membre precum Austria de a utiliza fondurile UE pentru a construi infrastructuri de control la frontieră.

În ceea ce privește gardurile, comisarul Johansson a reiterat poziția președintelui Comisiei, Ursula von der Leyen.

”În bugetul Uniunii Europene nu sunt prevăzute fonduri pentru aşa ceva. Prin urmare, dacă dăm bani pentru ziduri şi garduri, nu mai rămân bani disponibili pentru alte lucruri”, a spus Ylva Johansson înaintea unei reuniuni informale a miniştrilor de interne din statele UE la Stockholm.

Migrația este unul dintre subiectele cheie de pe agenda următorului Consiliu European, programat la Bruxelles la începutul lunii februarie.

Austria s-a opus primirii Bulgariei şi României în Spaţiul Schengen

Nehammer împreună cu ministrul de interne austriac Gerhard Karner s-au deplasat la începutul acestei săptămâni la graniţa bulgaro-turcă, unde consideră că ar fi necesar un gard de-a lungul acestei frontiere, pentru a reduce migrația.

Două miliarde de euro ar fi necesare pentru ridicarea unui gard la frontieră, a declarat Nehammer în Bulgaria.

Austria începe să se teamă de consecințe după ce a respins aderarea României la Schengen. Ce a apărut în presa de la Viena

Austria s-a opus prin veto în decembrie primirii Bulgariei şi României în Spaţiul Schengen, invocând migraţia ilegală. Cancelarul Nehammer a cerut investiţii în protecţia frontierelor, o reducere a numărului de migranţi ilegali, precum şi proceduri rapide şi mai multe acorduri de readmisie.

Nu în ultimul rând, un număr mai mare de solicitanți de azil respinși ar trebui să ajungă în țările lor, a subliniat comisarul european pentru afaceri interne, Ylva Johansson, în timp ce capitalele UE fac presiuni pentru o abordare mai dură în fața creșterii migrației ilegale.

Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...