Lovitură pentru Rusia în relațiile cu China. Cum i-a refuzat marea putere asiatică

Nicu Stan 10.03.2022, 14:32
Lovitură pentru Rusia în relațiile cu China. Cum i-a refuzat marea putere asiatică

Lovitură pentru Rusia în relațiile cu China. Cum i-a refuzat marea putere asiatică, în contextul în care Vladimir Putin și armata sa se află în război cu Ucraina. China a refuzat să vândă companiilor aeriene ruse piese și componente pentru avioane, a anunțat joi oficialul rus Valeri Kudinov, șeful companiei de stat Rosaviatsiya, informează agenția rusă Interfax.

China, nouă sancțiune pentru Rusia. Vladimir Putin trebuie să se reorienteze

Nu doar Occidentul impune sancțiuni Rusiei pentru că a invadat Ucraina, ci pare să o facă și China care i-a refuzat lui Vladimir Putin o cerere importantă.

Astfel, China a refuzat să vândă companiilor aeriene ruse piese și componente pentru avioane, după cum a informat joi oficialul rus Valeri Kudinov, șeful companiei de stat Rosaviatsiya, potrivit agenției ruse Interfax.

China nu mai livreaza piese de avion Rusiei
China nu mai livreaza piese de avion Rusiei

Unde caută Rusia piese de avion acum

În lipsa echipamentelor pe care le lua din Occident și care a impus sancțiuni dure inclusiv în domeniul aviatic Rusiei, precum și din China, Vladimir Putin  plănuiește acum să caute piesele de care are nevoie în Turcia, India sau alte țări.

De altfel, China a condamnat sancțiunile impuse Rusiei de SUA, UE, Marea Britanie și Canada, iar Beijingul a respectat până acum cea mai mare parte a acestor sancțiuni.

Bombardamentele continuă  în Mariupol

Între timp războiul din Ucraina continuă. În prezent, bombardamentele aeriene continuă în centrul Mariupolului. Vizate de atacurile armatei ruse sunt și Universitatea Tehnică de Stat Azov și zona Teatrului Dramatic.

„Chiar acum la Mariupol are loc un atac aerian al ocupanților ruși. Bombele au lovit case. Inclusiv clădirea Universității Tehnice de Stat Azov din centrul orașului. A fost raport bombardament în zona Teatrului Dramatic. Informațiile despre victime sunt în curs de actualizare. Rasiştii atacă intenţionat populaţia civilă din Mariupol”, se arată într-un comunicat al Consiliului Local Mariupol, scrie Ukrinform.

SUA, dar și Occidentul se tem că Vladimir Putin va folosi în Ucraina arme biologice

O veste care a îngrijorat pe toată lumea a venit direct de la Casa Albă. Președinția SUA susține că Rusia ar putea lansa un atac chimic sau biologic în Ucraina și că întreag mapamondul ar trebui să fie vigilent. De asemenea, liderii americani sunt îngrijorați că Vladimir Putin o să încerce să mușamalizeze aceste atacuri sau chiar să le justifice într-un fel.

Declarațiile SUA au venit la scurt timp după ce oficiali occidentali și-au exprimat aceeași temere. Există riscul ca războiul din Ucraina să se extindă, iar Vladimir Putin să folosească arme neconvenționale.

Urmăriți Impact.ro și pe