Lovitură pentru Lidl, Carrefour sau Mega Image. Ce au de gând cei de la Penny, anunțul făcut pentru clienți

Nicu Stan 29.10.2021, 15:11
Lovitură pentru Lidl, Carrefour sau Mega Image. Ce au de gând cei de la Penny, anunțul făcut pentru clienți

Anul 2020 a fost un an bun pentru afacerile de retail din România. Astfel, Lidl, Kaufland sau Mega Image au înregistrat profituri mari. Afacerile pe plus ale retailerilor i-a motivat pe aceștia să-și continue planurile de extindere la nivel național a rețelelor proprii de magazine.

Penny, lovitură pentru Lidl, Carrefour sau Mega Image. Ce planuri are retailerul german

Penny, lanțul de magazine deținut de REWE, a decis să facă același lucru, să-și extindă afacerea la nivel național. Astfel, Penny și-a anunțat intențiile pentru acest an de a se extinde, devenind un concurent puternic pentru brandurile aflate în top.

Astfel, la începutul lunii aprilie 2021, grupul german REWE, anunța o cifră de afaceri ce a depășit 75 de miliarde de euro pentru anul 2020, la nivel internațional. Anul 2020, umbrit de pandemia coronavirus, s-a resimțit și în cadrul grupului REWE. Chiar și așa, porivit oficialilor grupului, la nivel global profiturile și cifra de afaceri a fost una peste așteptări și previziuni.

Penny a remodelat zeci de magazine in acet an
Penny a remodelat zeci de magazine in acet an

Penny a crescut mult pe plan local

Pe plan local, lanțul de magazine Penny, a avut o evoluție ascendentă. Anul trecut s-a încheiat pentru retailerul Penny cu o cifră de afaceri de 4,73 miliarde lei. Suma este mai mare cu 19,44% față de 2019. Astfel, în 2020, compania a înregistrat un profit net de 85 milioane lei.

Reprezentanții Penny declarau că profitul este în creștere cu 54% față de anul 2019. În contextul datelor financiare obținute, retailerul Penyy a anunțat că în 2021 va face invesiții de cel puțin 5,13 miliarde de lei.

Ce investiții a făcut Penny

Anul trecut, Penny a investit 371 milioane de lei în modernizarea și extinderea rețelei de magazine proprii, continuându-și planurile de extindere.

De asemenea, anul trecut, compania a deschis 20 de magazine în noul format Penny, ajungând astfel la 276 de magazine, la nivel național. În plus, retailerul a încheiat anul 2020 cu 100 de magazine în noul format.

80 de magazine au fost remodelate

Dintre acestea, 80 au fost remodelate și 20 dintre ele au reprezentat noi deschideri. Reprezentanții Penny spun că noul format subliniază un design modern și primitor.

Sesiunea de cumpărături pentru clienți a fost îmbunătățită, datorită suprafețelor generoase pentru produse proaspete. Totodată, numărul mărcilor proprii pe gustul românilor au crescut pe rafturi. Odată cu implementarea noului format de magazine s-au pus în aplicare noi sisteme mai vizibile a promoțiilor și a principalelor categorii de produse alimentare.

Penny, planuri de investiții pe următorii 8 ani

Penny devine, cu fiecare zi care trece, o concurență acerbă pentru retaileri ca Lidl, Kaufland sau Mega Image. În ceea ce privește planurile de viitor, reprezentanții Penny și-au propus să investească 5,13 miliarde de lei în acest an, și până la finele lui 2029.

Urmăriți Impact.ro și pe