Lovitură pentru Ion Țiriac. E prima oară în istorie când se întâmplă asta

Madlen Moraru 26.05.2020, 17:54
Lovitură pentru Ion Țiriac. E prima oară în istorie când se întâmplă asta

Omul de afaceri Ion Țiriac a suferit o lovitură fără precedent, de curând. Este pentru prima dată în istorie când s-a întâmplat acest lucru. Mai mult, în acest caz au intervenit deja și autoritățile competente.

Lovitură pentru Ion Țiriac. E prima oară în istorie când se întâmplă asta

Autoritatea de Supraveghere Financiară a amendat firma Allianz Țiriac. Este o situație fără precedent, fiind pentru prima dată când se aplică o astfel de procedură de către ASF. În urma unui control, au fost găsite mai multe erori în calculul rezervei și al taxelor efectuate de către compania Allianz Țiriac.

Este vorba despre una dintre firmele fanion de pe piața de asigurări din România, cu o vechime considerabilă. Compania este controlată de grupul german Allianz și îl are pe omul de afaceri Ion Țiriac ca acționar cu 45% de procente din afacere.

Lovitură pentru Ion Țiriac. E prima oară în istorie când se întâmplă asta (1)
Firma Allianz Țiriac a fost amendată pentru prima dată în istorie

Totodată, ASF a stabilit că amenda ce va fi aplicată pentru nerespectarea legilor va fi cea de 10.000 de lei. Decizia a fost luată de către Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară cu câteva zile în urmă și anunțată la începutul acestei săptămâni. De asemenea, măsura a fost aplicată recent, după un control ce a fost efectuat în primăvara anului 2019. Astfel a fost descoperit că există mai multe erori, pentru calculul rezervelor din 2018. Deși nu a fost aplicată o sancțiune și pentru această neregulă, s-a observat că nu au fost socotite corect taxele ce trebuiau să ajungă la ASF.

Potrivit celor de la economica.net, reprezentanții Allianz Țiriac nu au putut comenta această situație. Compania nu a primit încă decizia oficială din partea autorităților. Sancțiunea ar fi fost dată pe baza unor erori descoperite în calculul rezervei. De menționat este și faptul că neregulile au vizat partea de asigurări generale, acolo unde deficitul de rezervă calculat ar fi de câteva sute de mii de euro. Suma s-ar apropia chiar dde cea de un milion de euro. Ar mai fi vorba și de zona asigurărilor de viață, suma de aici fiind una mai mică.

Decizia de sancționare a fost luată în urma unui control periodic și există 7 milioane de lei care constituie respectivul deficit de rezervă. În opinia celor de la ASF, suma este una mică, în comparație cu rezervele deținute de Allianz Țiriac, de peste 1,6 miliarde de lei.

 

Urmăriți Impact.ro și pe