Se anunță o lovitură pentru fumătorii din România și nu numai, după ce, potrivit unui studiu, țigările clasice ar putea dispărea de pe piață. Studiul arată că tot mai multe persoane cu acest viciu optează pentru alternative ale fumatului.
După cum arată studiul, țigările ar putea dispărea de pe piața din SUA, Australia, mai multe țări din Europan și o mare parte din America Latină până în anul 2050. Motivul care stă la bază constă în faptul că tot mai multe persoane renunță la acest obicei nociv, sau apelează la produse alternative.
Analistul Adam Spielman a arătat că giganții din industria tabacului ar trebui să investească masiv în alternative la țigări, având în vedere că industria trece prin mai multe schimbări fundamentale, îndepărtându-se de țigările clasice. În ultimii 20 de ani, numărul copiilor care au dobândit acest obicei nociv, a scăzut cu aproximativ 75%.
Un alt fenomen care are loc pentru prima dată în istorie, arată că în rândul bărbaților, consumul de tutun a scăzut drastic, iar producția de țigarete cunoaște un declin în ultimele decenii. Una dintre celebrele companii de pe piață, Philip Morris, a anunțat că țigările clasice încep să devină ”demodate”.
Potrivit companiei, consumatorii vor începe să renunțe la ele în următoarea decadă, iar compania americană a privit acest lucru ca pe o oportunitate. Philip Morris reprezintă printre primii giganți din industria tutunului care a investit în produsele alternative pentru fumători, în acest moment aducându-le aproximativ 25% din venituri.
[rssfeed id='1609318597' template='list' posts=2]Totuși sunt țări în care acest trend nu va prinde. Printre acestea se numără China, Franța și Rusia, acolo unde fumatul ar putea să rămână un obicei chiar și după 2050. Un alt lucru care îi determină pe tot mai mulți să se lase de fumat este îmbolnăvirea de cancer. Comisia Europeană a lansat un plan european cu privire la această luptă împotriva cancerului.
Printre cei mai importanți factori de risc se numără fumatul, consumul nociv de alcool dar și poluarea mediului. Scopul principal al Comisiei Europene este de a se asigura că mai puțin de 5% din populație va utiliza tutunul până în anul 2040. În ajutorul instituției vine și campania ”HealthyLifestyle4All”, care va promova diete sănătoase și va recomanda activitățile fizice.
Un alt lucru avut în vedere de către această campanie de luptă împotriva cancerului este de de a preveni cancerele cauzate de infecția HPV. Obiectivului Planului privind cancerul este de a vaccina cel puțin 90% din populația țintă de fete din Uniunrea Europeană, precum și creșterea semnificativă a vaccinării băieților până în anul 2030.