Lovitură neașteptată pentru Putin. Biden a spus-o în direct, fără menajamente: „Răspunsul meu este da”

Nicu Stan 25.03.2022, 11:21
Lovitură neașteptată pentru Putin. Biden a spus-o în direct, fără menajamente: „Răspunsul meu este da”

Este lovitură neașteptată pentru Vladimir Putin. Joe Biden a spus-o în direct, fără menajamente: „Răspunsul meu este da”. Președintele Americii susține că Rusia ar trebui eliminată de la următorul summit G20 care va avea loc în Indonezia la sfârșitul acestui an și că, dacă nu se poate face, Ucraina ar trebui să poată participa și ea.

Vladimir Putin, mișcare incredibilă. Are de gând să participe la Summit-ul G20 din noiembrie

Președintele rus Vladimir Putin ar plănui să participe la summit-ul G20 de la sfârșitul lunii noiembrie, în Indonezia, a anunțat miercuri ambasadorul țării unde se va avea loc evenimentul.

„Răspunsul meu este da”, a spus președintele SUA, Joe Biden, în timpul unei conferințe de presă, după ce a fost întrebat dacă Rusia ar trebui îndepărtată, relatează CNN.

Vladimir Putin si-a anuntat intentia de a participa la summit-ul G20 din Indonezia
Vladimir Putin si-a anuntat intentia de a participa la summit-ul G20 din Indonezia

Ucraina și Rusia, prezente la Summit?

În cazul în care nu se va putea face asta, îndepărtarea Rusiei de la Summit-ul G 20, atunci Ucraina ar trebui să fie prezentă în cadrul evenimentului, crede președintele SUA.

„Depinde de G20. Acest lucru a fost discutat astăzi și am ridicat posibilitatea ca, dacă acest lucru nu se poate face – dacă Indonezia și alții nu sunt de acord – atunci ar trebui, în opinia mea, să cerem ca atât Ucraina să poată participa la întâlniri, cât și … practic (având) Ucraina să poată participa la reuniunea G20 și să observe”, a mai spus Joe Biden.

Vladimir Putin, dornic să meargă la Summit-ul G20

Casa Albă a refuzat să intervină în mod public asupra rapoartelor potrivit cărora SUA și aliații vor ca Rusia să fie îndepărtată din grup, însă a lăsat ușa deschisă posibilității.

Astfel, în urma rapoartelor din această săptămână care sugerează că Rusia ar putea fi îndepărtată, ambasadorul Rusiei la Jakarta a anunțat miercuri că președintele rus Vladimir Putin dorește să meargă la summitul G20 din Indonezia din noiembrie.

Joe Biden spune că Ucraina decide dacă cedează teritoriu Rusiei pentru oprirea războiului

În plus, în momentul în care a fost întrebat de presă, joi, dacă președintele ucrainean Volodimir Zelensky trebuie să cedeze vreun teritoriu pentru a obține o încetare a focului cu Rusia, Joe Biden a răspus că este la latitudinea ucrainenilor să decidă.

„Aceasta este o judecată totală bazată pe Ucraina. Nimic despre Ucraina fără Ucraina. Nu cred că vor trebui să facă asta, dar există o judecată”, a spus Joe Biden, adăugând că au loc discuții la care nu a făcut parte în această chestiune.

Rusia susține că lipsa de independență a regimului de la Kiev este obstacolul principal în calea progresului în negocierile de încheiere a focului.

Urmăriți Impact.ro și pe