Lovitură importantă pentru ANAF. Veste majoră pentru români

Stan Filon 18.05.2022, 20:23
Lovitură importantă pentru ANAF. Veste majoră pentru români

Noul director al Agenției Naționale pentru Administrare Fiscală a susținut prima sa declarație publică, în care a venit cu avertisment puternic chiar pentru angajații săi. Lucian Ovidiu Heiuș a spus că nu va accepta ca unii dintre angajați să murdărească imaginea instituției printr-un comportament neadecvat. Acesta a găsit și o soluție la care pot recurge toți contribuabilii care nu sunt mulțumiți de comportamentul inspectorilor ANAF.

Contribuabilii vor avea un număr de telefon unde să se plângă la adresa inspectorilor ANAF

Așadar, noul director al Agenției Naționale pentru Administrare Fiscală (ANAF), Lucian Ovidiu Heiuș, și-a început activitatea cu un avertisment venit chiar pentru angajații săi. Din cele spuse de el, se pare că sunt inspectori ANAF care și-ar fi pierdut reperele morale. Ei bine, directorul a făcut public un număr de telefon unde contribuabilii care se simt cumva abuzați de acești inspectori să îi poată denunța.

„Nu voi tolera niciun fel de abuz din partea organelor de control. Nu voi accepta ca imaginea acestei instituții să fie murdărită de o mână de oameni care și-au pierdut reperele morale. (…) Eu, personal, mă voi ocupa de verificarea și soluționarea cu fermitate a celor semnalate”, a declarat Lucian Heiuș în primul său mesaj de la preluarea conducerii instituției.

Contribuabilii vor avea un numar de telefon unde sa se planga la adresa inspectorilor ANAF
Contribuabilii vor avea un numar de telefon unde sa se planga la adresa inspectorilor ANAF

Noul director ANAF a declarat război evaziuniștilor din România

Numărul de telefon unde pot fi depuse plângeri împotriva angajaților ANAF cu un comportament neadecvat este următorul: 0723.568.179. Numărul acesta de telefon este, potrivit spuselor șefului ANAF, legat chiar de cabinetul acestuia.

Lucian Ovidiu Heiuș a declarat război și unor domenii unde există un risc ridicat de evaziune fiscală. Noul director ANAF a anunțat ample controale care vor avea loc în următoarea perioadă. Directorul ANAF nu a vrut să facă publice exact domenii unde vor descinde angajații săi, însă unele dintre aceste domenii unde evaziunea fiscală este ridicată sunt: comerțul de îmbrăcăminte, încălțăminte, fructe, legume, băuturi alcoolice, dar și materiale de construcții.

Urmăriți Impact.ro și pe