Lovitură importantă dată de AUR. George Simion a făcut anunțul, au mers în strănătate și au semnat

Mirabela Năstase 22.01.2021, 17:04

Ce lovitură importantă a dat AUR și ce anunț a făcut George Simion, copreședintele partidului. Potrivit unui comunicat transmis astăzi, George Simion, copreședinte AUR, a spus că partidul se afiliază la „familia politică europeană a conservatorilor şi reformiştilor, de orientare centru-dreapta”.

Lovitură importantă dată de AUR

Din această familie politică mai fac parte și conservatori polonezi, italieni, spanioli și britanici. De altfel, George Simion, copreședintele partidului AUR, a avut miercuri o întâlnire la Varșovia cu reprezentanți din partidele de guvernare conservatoare, PiS (Partidul Lege și Justiție), dar și Partidul Solidaritatea Poloneză. Discuțiile lor au vizat situația companiilor de stat strategice și proiectul de lege împotriva cenzurării internetului.

„Polonezii, prin partidele de guvernare conservatoare, dar şi prin istoria comună pe care o au cu românii, prin interesele actuale pe care le au în regiune şi prin viitorul pe care ni-l dorim să fie comun, trebuie să fie aliaţii strategici ai României în zonă”, a anunțat George Simion, printr-un comunicat.

George Simion a avut o întrevedere cu deputații Janusz Kowalski, care este secretar de stat în Ministerul Activelor Statului, și cu Radoslaw Fogiel, consilier al liderului PiS, Jaroslaw Kaczynski.

  „Simion i-a dăruit lui Fogiel o hartă a României Mari, când Polonia era vecină cu România Întregită la 1918”, a menționat partidul.

George Simion, copresedinte al partidului AUR
George Simion, copresedinte al partidului AUR

George Simion, acuzat de furt și înșelăciune

Tot copreședintele AUR, George Simion, s-a mai întâlnit și la Bruxelles cu europarlamentari conservatori. Ei au discutat despre pachetul de mobilitate ce afectează transportatorii români, respectiv Pactul Verde european, așa-numitul Grean Deal care „va vulnerabiliza sistemul naţional energetic, inclusiv prin închiderea termocentralelor”. În discuțiile avute s-au abordat și teme actuale, cum ar fi „instituirea unui paşaport de vaccinare” ori „cenzura practicată de Big Tech (Facebook, Twitter, YouTube)”.

George Simion a fost acuzat furt și înșelăciune, motiv pentru care se va ajunge la tribunal. Cel care face aceste acuzații este Șeful Alianței pentru Unitatea Rromilor care spune că George Simion și-a însușit acronimul AUR.

„Vreau să-i dau în judecată, pentru că aceşti oameni au adus un prejudiciu foarte mare atât în rândul membrilor Alianţei pentru Unitatea Rromilor, cât şi în partea electoratului. Au creat o confuzie.

Au luat denumirea de AUR conştienţi că toţi ai noştri ştiu de AUR. 10%, chiar un 15%, datorită la ai noştri”, a spus Alecu Ionel, preşedintele Alianţei pentru Unitatea Rromilor.

“Toţi ne-ar fi acuzat pe noi, pentru că noi suntem cei care furăm. Pentru că noi, romii, aşa ne-am născut, că suntem hoţi din naştere”, a mai spus preşedintele Alianţei pentru Unitatea Rromilor.

În replică, George Simion spune că, din câte știe el, Alianța pentru Unitatea Rromilor nu reprezintă un partid, ci un ONG și că instanța va trebui să decidă în acest sens.

“Din câte ştiu eu, ei sunt AURr, după cum le spune şi etnia, şi nu sunt partid, sunt ONG. Noi suntem aprobaţi ca partid politic, de către Tribunalul Bucureşti şi de către toate instanţele României. Acum, ce să le fac domnilor? Să decidă instanţa“, a spus George Simion la Antena 3. 

Urmăriți Impact.ro și pe