Lovitură grea pentru Șerban Huidu. Decizia de la tribunal e definitivă

Iancu Andreea 17.12.2020, 15:33
Lovitură grea pentru Șerban Huidu. Decizia de la tribunal e definitivă

Serban Huidu și fratele său Vlad, soțul celebrei cântărețe Giulia, au demarat la începutul acestui an un proces în Instanță. Răspunsul Instanței a venit însă cu o lovitură dură pentru cei doi frați.

Luptă în tribunal pentru o proprietate din județul Brăila

“Cârcotașul” Șerban Huidu și fratele său au început o luptă prin care au încercat revendicarea unei proprietăți de la Însurăței, pe care familia o pierduse pe vremea comunismului. Astfel, cei doi au demarat un proces la începutul acestui an prin care dădeau în judecată autoritățile din localitatea Însurăței, județul Brăila. Frații Huidu au solicitat instanței retrocedarea moșiei în baza Legii 10/2001 și a Legii 165/2013, care privesc modalitatea de retrocedare sau despăgubire în cazul unor imobile pe care regimul comunist le-a preluat în mod abuziv.

Totuși, potrivit unor documente intrate în posesia cancan.ro, Șerban Huidu și fratele său au ajuns să revendice doar nouă hectare din cele 40 câte avea proprietatea. Inițial, moșia de la Însurăței avea o suprafață de 40 de hectare care ar fi trebuit revendicată, însă după o reevaluare, la termenul procesului din vară, frații au solicitat doar nouă hectare.

În ședința publică din data de 11.06.2020 reclamanții au arătat că nu mai solicită suprafața de 40 hectare, ci doar suprafața de 9 hectare deoarece în înscrisul existent la f.44 dosar autorul reclamanților figura cu o suprafață de 19 hectare (iar acestuia i s-a reconstituit dreptul de proprietate pentru suprafața de 10 hectare teren).

Se observă că autorul reclamanților nu a solicitat întreaga suprafață de teren pretinsă de către reclamanți (19 hectare), ci doar 10 hectare teren arabil, motiv pentru care acestuia nu i s-a aplicat cota de reducere potrivit legii și nu a putut beneficia de dispozițiile art.5 din Legea nr.1/2000.

De asemenea, se reține că autorul reclamanților nu a depus o altă cerere pentru reconstituirea de de proprietat în baza dispozițiilor legale invocate de către reclamanți prin acțiune (Legea nr.18/1991, Legea nr.1/2000, Legea nr.169/1997), în termenele prevăzute de aceste legi”, se mai arată în documentele dezvăluite de cancan.ro.

Șerban și Vlad Huidu au încercat obținerea unei proprietăți în Însurăței, Brăila
Șerban și Vlad Huidu au încercat obținerea unei proprietăți în Însurăței, Brăila

Șerban Huidu și fratele său au rămas cu nimic

În cadrul procesului celor doi frați Huidu, pârâții au fost Comisia Locală de aplicare a Legii Fondului Funciar Însurăței și Comisia Județeană pentru Stabilirea Dreptului de Proprietate asupra Terenurilor Brăila. Potrivit reglementărilor legislative, atunci când bunurile care fac obiectul retrocedării au fost înstrăinate, cel care este titular va trebui să ofere compensația pentru deținătorul de drept.

Deși au solicitat inițial cele 40 de hectare, Șerban Huidu și Vlad au ajuns la cererea celor nouă hectare. Însă, decizia magistraților de la Tribunalul Brăila i-a luat prin surprindere. Se pare că cei doi frați nu trebuie să primească nici măcar un hectar din proprietate. 

Respinge ca nefondată acțiunea restrânsă. Respinge cererea pârâtei Comisia Locală de Fond Funciar Însurăţei privind plata cheltuielilor de judecată, potrivit hotărârii pronunțate de către Tribunalul Brăila.

Urmăriți Impact.ro și pe