Guvernul României a pierdut procesul intentat de șeful Comisiei Juridice din structura ministerului Finanțelor Publice, cel prin care Florin Cîțu anunța desființarea secției și concedierea angajaților cu funcții de conducere.
Ciprian Sebastian Badea, Şeful Direcţiei Generale Juridice este persoana care a contestat în Instanța decizia privind reorganizarea insituției pe care o conduce, o decizie lansată de actualul ministrul al Finanțelor Publice, Florin Cîțu. Curtea de Apel Bucureşti a decis suspendarea executării hotărârii până la judecarea pe fond a cererii, potrivit A3.
„Suspendarea executării Hotărârii Guvernului nr.380/2020 pentru modificarea Hotărârii Guvernului nr 34/2009 privind organizarea și funcționarea Ministerului Finanțelor Publice, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 408/18.05.2020, în ceea ce privește Art 1, pct. 3 – Anexă, referitor la desființarea Direcției Generale Juridice și înlocuirea acestei structuri cu două noi structuri – Direcția Juridic și Reglementare, și Direcția Contencios, până la pronunțarea instanței de fond”, se arată într-un document făcut public de fostul ministru al Finanțelor, Eugen Teodorovici.
Instanța obligă acum România la plata unor cheltuieli judiciare care se ridică la 4.020 lei. Decizia magistraților poate fi atacată la Curtea de Apel București, în termen de cinci zile.
Florin Cîțu a dorit să reorganizeze structura Ministerului Finanțelor, mecanism care presupunea desființarea Direcției Generale Juridice (printr-o hotărâre de Guvern) și înlocuirea acesteia cu două noi structuri. Ciprian Sebastian Badea, şeful Direcţiei Generale Juridice din cadrul Ministerului Finanțelor a contestat acest lucru în instanță. Interesant de urmărit este faptul că Florin Cîțu dorește desființarea acestei structuri pentru că aceasta se află parte a statului într-un proces privind 11,6 hectare de teren care au care a fost retrocedate, cu ani mai mulți ani în urmă, părinților Elena și Vasile Cîțu.
[rssfeed id='1609318597' template='list' posts=2]Și premierul României, Ludovic Orban a reacționat la această situație.
„Este vorba despre o suspendare care este decisă până la judecarea de fond. Sigur că nu pot să nu îmi pun întrebări ce treabă există în această procedură. Eu cred că managementul unui minister trebuie să îşi organizeze ministerul aşa cum consideră necesar. Nu suntem la primele astfel de decizii şi aici chiar îi îndemn pe judecători să judece cu mai multă atenţie, pentru că în elaborarea hotărârilor de guvern de organizare şi funcţionare ale ministerelor, ale autorităţilor administraţiei centrale, conducătorii acestor instituţii au posibilitatea legală de a-şi organiza activitatea în departamente, direcţii generale, aşa cum consideră ei că este bine” a declarat Orban
Sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea