Lovitură dură pentru PSD! Ce decizie a luat, din închisoare, Dragnea

Iancu Andreea 25.05.2020, 09:13

Fostul lider PSD încearcă să își facă dreptate chiar și din spatele gratiilor. Liviu Dragnea pare să fi luat o decizie surprinzătoare, care afectează partidul pe care l-a condus înainte de intrarea în închisoare. Condamnarea sa definitivă pare să nu îl împiedice pe Dragnea să plătească niște „polițe”.

Liviu Dragnea, condamnat definitiv

Politicianul se află în prezent încarcerat la penitenciarul Rahova. Dragnea a fost condamnat definitiv în data de 27 mai, în dosarul angajărilor fictive din cadrul Direcției de Protecție a Copilului Teleorman. În cadrul acestui dosar, Liviu Dragnea trebuie să ispășească o pedeapsă de trei ani și jumătate.

Totuși, aceasta nu este singura sa condamnare. Liviu Dragnea a mai primit o condamnare definitivă pentru dosarul Referendumului. Aceasta a fost primită în aprilie 2016 și presupune doi ani de închisoare cu suspendare.

De asemenea, fostul lider PSD este în continuare urmărit penal pentru dosarul Tel Drum. Ancheta în acest caz a fost însă întârziată de starea de urgență instituită în perioada pandemiei.

Dragnea atacă dur partidul, într-un nou dosar Foto - Inquam
Dragnea atacă dur partidul, într-un nou dosar
Foto – Inquam

Dragnea lovește dur partidul pe care l-a condus

Încă de la condamnarea sa, Liviu Dragnea a arătat că urmărește îndeaproape acțiunile membrilor PSD. Astfel, fostul lider a solicitat inițial respingerea solicitării de înscriere în Registrul partidelor politice a rezultatului alegerii ca președinte al PSD a Vioricăi Dăncilă. Motivul politicianului fiind ilegalitatea alegerii. Viorica Dăncilă a fost aleasă preşedinte al PSD la Congresul extraordinar al partidului din 29 iunie, la care a fost modificat și statutul PSD. Această etapă pare să nu fi respectat temeiul legal, după părerea fostului lider.

Acum, Liviu Dragnea acționează, din nou, în judecată Partidul Social Democrat. Politicianul cheamă din nou PSD în instanță. De data aceasta, alături de PSD, pe lista pârâților se află și Organizația Județeană Teleorman. Dosarul, înregistrat la Tribunalul București, are drept obiect ”partide politice dizolvare persoană juridică – art.253 CC. – declinare”. Primul termen urmează să aibă loc în data de 4 iunie 2020.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...