Lovitură dură pentru ministrul Finanțelor! Ce acuzații grave i se aduc lui Florin Cîțu

Lovitură dură pentru ministrul Finanțelor! Ce acuzații grave i se aduc lui Florin Cîțu

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu este acuzat că evită să se prezinte la audierile din comisiile reunite din Senat, pentru a da explicaţii în legătură cu un împrumut pentru plata în avans la ANRP. Este a patra oară când ministrul trebuia să se prezinte și nu a făcut-o.

De ce este acuzat ministrul Finanțelor, Florin Cîțu

Preşedintele Comisiei economice din Senat, Daniel Zamfir este hotărât să-i facă plângere penală lui Cîțu. Nemulțumirea acestuia vine în contextul în care ministrul a refuzat pentru a patra oară, să dea socoteală în legătură cu împrumutul pentru plata în avans la Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților (ANRP).

„Nu am o obsesie cu domnul Cîţu, nu ţin eu personal să fie prezent în faţa comisiilor reunite. Dar cred că e obligaţia noastră ca parlamentari să luăm atitudine, pentru că este a patra oară când când domnul Cîţu refuză să vină în faţa comisiilor reunite şi cred că acest lucru nu mai poate continua”, a declarat Preşedintele Comisiei economice din Senat, Daniel Zamfir la Antena 3.

Daniel Zamfir îl acuză pe Cîțu că a împrumutat 80 de miliarde din bugetul țării pe care trebuie să-i restituie. De asemenea, întrebarea senatorului este ce anume a făcut ministru cu atâția bani.

ministru finantelor, florin citu, plangere penala

Preşedintele Comisiei economice din Senat, Daniel Zamfir

„Împrumută bani cu nemiluita, fără să ştie nimeni ce face cu aceşti bani”

Preşedintele Comisiei economice din Senat precizează că guvernul a plătit în avans la ANRP peste 415 milioane de lei, ceea ce înseamnă că ministrul Finanțelor se împrumută cu dobânzi de peste 4% ca să plătească despăgubiri la ANR. Daniel Zamfir îi cere ministrului să spună cu nume și prenume cine sunt beneficiarii acestor restituiri la ANRP. În plus, Zamfir îl acuză pe Cîțu că ar fi putut mări pensiile și alocațiile cu acești bani.

De asemenea, senatorul social-democrat mai susține că ministrul Finanțelor a împrumutat bani pe bandă rulantă din bugetul de stat, fără să dea explicații.

„Şi azi, domnul Cîţu ne trimite o strategie făcută de Eugen Teodorovici în 2018. Dacă nu ar fi râs, ar fi de plâns. Dar, Cîţu nu are nicio strategie de administrare a datoriei publice. Adică, pe înţelesul tuturor, el împrumută bani cu nemiluita, fără să ştie nimeni ce face cu aceşti bani, unde se duc”, mai susţine Daniel Zamfir.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI