Lovitură de imagine pentru Vladimir Putin. Ce se întâmplă acum cu vaccinul Sputnik V

Cristian Cojocaru 05.04.2021, 14:44
Lovitură de imagine pentru Vladimir Putin. Ce se întâmplă acum cu vaccinul Sputnik V

Datorită succesului uriaș de care se bucură vaccinul rusesc Sputnik V, Vladimir Putin reușește să dea o lovitură de imagine. Doar două țări din Uniunea Europeană au aprobat până acum serul rusesc.

Vladimir Putin dă o lovitură de imagine

Vaccinul rusesc, Sputnik V pare să se bucure de un foarte mare succes la nivel internațional după cum afirmă presa Germană. Astfel, Vladimir Putin a reușit să dea o lovitură de imagine, după ce vaccinul creat de ruși a ajuns să fie considerat ”cel mai bun vaccin din lume”. Vaccinul a primit aprobare de peste 50 de țări din întreaga lume, în special în America Latină.

După aprobarea serului, milioane de persoane au fost imunizate cu vaccinul rusesc. Dintre aceștia face parte și un prieten de-al lui Putin, regizorul american Oliver Stone. Deși președintele rus a afirmat că s-a vaccinat, până în acest moment nu a apărut nici o imagine în acest sens, iar Kremlinul nu a afirmat cu despre ce ser este vorba.

Având în vedere ritmul de vaccinare din Rusia, în aproximativ trei ani și jumătate, toți rușii vor fi imunizați împotriva Covid-19. Până în acest moment, la nivelul Uniunii Europene doar doouă țări au aprobat vaccinul rusesc. Acestea sunt Ungaria și Slovacia. Rusia lucrează însă la un program prin care va oferi persoanelor din celelalte țări șansa de a se vaccina pe teritoriul Rusiei cu Sputnik V, începând cu luna iulie, după cum apare postat într-un cont oficial pe Twitter.

Vaccinul Sputnik V a fost aprobat in peste 50 de tari din intreaga lume
Vaccinul Sputnik V a fost aprobat in peste 50 de tari din intreaga lume

”Vaccinare cu Sputnik V în Rusia! Cine este interesat?”

Deși autoritățile au fost destul de sceptice până acum cu privire la lansarea unui program prin care străinii ar urma să călătorească în Ruisa pentru a se vaccina, intenția Kremlinului prioritizează însă cetățenii din Rusia. Vaccinul este dispus în două doze și este disponibil în Rusia pentru porprii cetățeni precum și pentru străinii care au permis de ședere permanentă sau temporară.

Pe contul oficial de Twitter, este scris în limba engleză, însoțit de o fotografie cu oamnei aflați lângă un avion inscripționat cu Sputnik, mesajul ”Vaccinare cu Sputnik V în Rusia! Cine este interesat?”. Această postare a invitat utilizatorii de Twitter să urmărească acel cont oficial. Pe lângă acest lucru, este menționat și faptul că „următorii noştri de pe reţelele de socializare vor fi primii invitaţi să primească #SputnikVaccinated în Rusia, când va începe programul”.

Potrivit postării, programul va începe în luna iulie a acestui an. Fondul suveran de investiții RDIF al Rusiei, care se ocupă de comercializarea vaccinului la nivel global a refuzat să ofere informații în acest sens. Unul dintre reprezentanții RDIF a declarat că fondul va oferii mai multe detalii în momentul în care programul va fi lansat.

Urmăriți Impact.ro și pe