Lovitură cruntă pentru Gabriela Cristea! Ce veste grea tocmai a primit pentru un credit neachitat de acum 18 ani

Stan Filon 05.08.2021, 08:49
Lovitură cruntă pentru Gabriela Cristea! Ce veste grea tocmai a primit pentru un credit neachitat de acum 18 ani

Gabriela Cristea a primit o veste cruntă! Acțiunile sale din trecut o lovesc din plin acum. Este vorba despre o sumă de bani pe care vedeta a împrumutat-o de la bancă, în urmă cu 18 ani. Se pare că prezentatoarea de televiziune nu și-a plătit datoria.

Lovitură cruntă pentru Gabriela Cristea, după 18 ani

Gabriela Cristea se confruntă cu niște probleme serioase. O datorie veche de 18 ani a devenit scadentă acum. Executorul judecătoresc a găsit-o pe vedetă după mai bine de 18 ani și este decis să-i pună poprire pe venituri, respectiv pe salariul pe care îl încasează acum.

Gabriela Cristea avea 28 de ani la data la care a luat creditul respectiv și lucra la postul de televiziune B1TV. Era o vedetă în plină ascensiune, pozase în Playboy, dar nu se tie de ce a avut nevoie de creditul buclucaș. Cert este faptul că vedeta nu și-a mai permis să-l plătească, așa că trecutul a vent s-o bântuie acum.

Lovitua crunta pentru Gabriela Cristea, dupa 18 ani
Lovitua crunta pentru Gabriela Cristea, dupa 18 ani

Avocații spun că poate scăpa de datorie

Dar cum s-a ajuns aici? În general, banca vinde creanța către un recuperator de creanțe, care te urmărește până-n pânzele albe, până te prinde. Atunci când te-a ”prins” angajat, acesta începe să pună poprire pe salariu, până când recuperează suma datorată.

Avocații vin însă cu vești bune pentru Gabriela Cristea, dar și pentru românii care se află în aceeași situație cu ea! Cu toții trebuie să știe că pot scăpa de datorie, dacă acționează în instanță recuperatorul și contestă executarea în termen de 15 zile!

Avocatul Serban Leonard George a scris pe Facebook Totul despre prescriptia datoriei fata de o instituie bancara sau fata de un recuperator de creanta! Acesta spune că prescriptia opereaza doar la cerere! Asa ca daca sunteti in executare silita trebuie sa formulati o contestatie si sa invocati prescriptia datoriei.

Cum scapi de datorie

Dar cand se considera datoria ca prescrisa? Ei bine, datoria este considerată ca prescrisă daca din momentul de la care se naste obligatia de restituire si pana la momentul inceperii executarii silite au trecut mai mult de 3 ani, iar în cazul Gabrielei Cristea au trecut mult mai mult de 3 ani, timp în care nu a fost executată silit.

”Codul de procedura civila si mai ales art. 706 din cod, unde se arata de fapt care este termenul de prescriptie, este edificator.
Alin. 1 – Dreptul de a obtine executarea silita se prescrie in termen de 3 ani, daca legea nu prevede altfel.
Alin. 2 – Termenul de prescriptie incepe sa curga de la data cand se naste dreptul de a obtine executarea silita.
PONT JURIDIC – Daca stiti ca aveti o datorie neplatita de mai mult de 3 ani de zile fie ca este la banca sau recuperator, firma de telefonie mobila sau persoana juridica sau fizica :
NU semnati angajamente de plata pana cand nu va consultati cu un avocat specializat in executare si nu platiti nici macar un leu!”, mai scrie avocatul pe Facebook.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...