Loteria bonurilor fiscale din septembrie 2021. Când va avea loc și ce trebuie să știi despre ea

Emanuela Pană, Alexandru Ioanid 28.08.2021, 09:12
Loteria bonurilor fiscale din septembrie 2021. Când va avea loc și ce trebuie să știi despre ea

Loteria bonurilor fiscale a fost „pusă pe pauză“ în martie 2020, din cauza situației create de virusul mortal. Acum, însă, la mai bine de un an distanță, au apărut informații potrivit cărora loteria bonurilor fiscale se va relua. Loteria Fiscală este o măsură luată de Guvernul României la data de 28 ianuarie 2015, cu scopul de a contribui la combaterea evaziunii fiscale. Când va avea loc următoarea extragere și cum poți câștiga premiile acordate în bani, afli în continuare.

Loteria bonurilor fiscale din septembrie 2021

Loteria bonurilor fiscale sau loteria fiscală a fost suspendată în luna martie a anului 2020, din cauza pandemiei de COVID-19, pe parcursul stării de urgență, dar și pe perioada în care a fost în vigoare starea de alertă, urmând să fie reluată abia la 3 luni distanță de la încetarea stării de alertă în România.

Loteria fiscală a luat naștere din dorința autorităților de a combate evaziunea fiscală la nivel național, cetățenii fiind încurajați să ceară bonurile fiscale agenților economici pentru a putea participa la loterie. Potrivit legislației în vigoare, loteria bonurilor fiscale constă în extragerea aleatorie de nume, în vederea acordării de premii în bani celor care dețin bonuri fiscale care să ateste achiziționarea de bunuri sau servicii de te teritoriul țării.

Decizia luată de Guvernul României în martie 2020 privind anularea loteriei bonurilor fiscale a venit în contextul pandemiei generate de COVID-19 și se menține în vigoare și acum, având în vedere că starea de alertă a fost prelungită pe întreg teritoriul României pentru alte 30 de zile, începând cu data de 5 august.

Conform Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 153/2020, publicată în Monitorul Oficial în dată de 04.09.2020, se suspendă organizarea extragerilor lunare și ocazionale ale Loteriei bonurilor fiscale pe perioada stării de alertă/urgență, după caz, urmând ca acestea să fie reluate după trecerea unui interval de timp rezonabil, de 90 de zile de la încetarea stării de alertă/urgență“, se arată pe site-ul loto.ro.

Pe cale de consecință, în septembrie 2021 nu va avea loc nicio extragere, următoarea fiind programată să aibă loc abia peste 90 de zile de la expirarea stării de alertă și, din păcate, nu știm când se va întâmpla acest lucru. Totuși, ce le rămâne românilor de făcut până la următoarea extragere este ceară și să colecteze în continuare toate bonurile fiscale, pentru a avea șanse mai mari de câștig.

Citește și: Când are loc loteria bonurilor fiscale în iulie 2021

Plata cu cardul, premieră pentru Loteria Română

De la începutul pandemiei și până în prezent, plata cu cardul a fost și este considerată cea mai sigură modalitate de plată. Prin urmare, la începutul lunii februarie a anului în curs, Loteria Română a decis să mplementeze POS-uri în locațiile sale, pentru ca românii care vor să joace să aibă această oportunitate sigură de plată.

Loteria bonurilor fiscale. Când va avea loc următoarea extragere
Loteria bonurilor fiscale. Când va avea loc următoarea extragere

Implementarea plății cu cardul în toate agențiile loto proprii este încă un pas important și necesar în procesul de digitalizare a Loteriei Române și o promisiune îndeplinită față de jucătorii noștri.

Proiectul pilot demarat anul trecut privind plata cu cardul în 91 de agenții proprii din București și Brașov s-a desfășurat cu succes, cu respectarea tuturor standardelor de securitate, astfel încât a venit momentul extinderii în toată rețeaua de agenții proprii a acestei modalități de plata agreată de majoritatea jucătorilor, în special în contextul sanitar actual.

În plus, pentru securitatea și rapiditatea tranzacțiilor specialiștii Loteriei Române au realizat în timp record interfațarea aplicației terminalului loteristic cu POS-ul“, declara Sebastian-Iacob Moga, directorul general de la Loteria Română.

Prin urmare, în luna februarie au fost montate POS-uri în toate unitățile loto.

În baza acestui contract, până la sfârșitul lunii februarie, se vor instala echipamente POS în agențiile loto proprii din toată țară, practic în 903 puncte de vânzare a produselor loteristice. Precizăm faptul că, în prezent, s-au redeschis aproape toate agențiile loto pentru comercializarea biletelor de tip loto, Pronosport și lozuri“, transmitea Loteria Română.

Urmăriți Impact.ro și pe
Emanuela Pană
Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București, Emanuela Pană s-a alăturat echipei Impact în anul 2020, din dorința de a fi...