Locurile în care românii vor să meargă în vacanță în 2023. Parisul a ieșit din top

Anca Manolica 17.01.2023, 19:14
Locurile în care românii vor să meargă în vacanță în 2023. Parisul a ieșit din top

Dacă 2023 este anul în care vrei neapărat să bifezi cel puțin o binemeritată vacanță, în articolul de mai jos vei regăsi câteva idei de destinații în care să ajungi. Kiwi.com a realizat un sondaj cu locurile în care românii vor să meargă în vacanță în acest an. Vei avea de unde să te inspiri!

Unde vor călători românii în 2023

Ultimii doi ani nu au fost așa cum ne-am așteptat. Am lucrat de acasă, ne-am educat copiii de acasă și am renunțat la multe dintre plăcerile vieții din cauza pandemiei care a dat lumii întregi un reset.

Totodată, criza din Ucraina a adâncit și mai mult situația în care ne aflam, ducând la creșterea inflației, la creșterea costului pentru un trai decent, astfel că nu la fel de mulți oameni s-au putut bucura de o vacanță în lunile care au trecut. Cu toate acestea, lucrurile par că încep să revină încet, încet la o versiune de normalitate, iar oamenii să fie din nou dornici de a călători.

Care sunt cele mai populare destinații

Majorarea prețurilor poate că influențează viața de zi cu zi a românilor, dar se pare că planurile de a călători sunt ținute departe. Asta arată cel mai recent studiu STEM/MARK, comandat de Kiwi.com, care spune că 84.7% dintre români au de gând să meargă în vacanță în ciuda inflației crescute.

Londra se află în preferințele românilor pentru 2023
Londra se află în preferințele românilor pentru 2023

Mulți dintre aceștia își planifică vacanțele încă de la începutul anului, numărul de căutări în prima lună a lui 2023, pe Kiwi.com, crescând semnificativ, cu un total de peste 9.6 milioane. Pentru luna februarie sunt peste 4.2 milioane de căutări, și peste 2.3 milioane pentru luna martie.

Până acum, pentru călătorii pe parcursul anului în curs, românii au efectuat peste 21.6 milioane de căutări pe platformă, cele mai solicitate destinații fiind Londra, Milano, Roma, Bruxelles și Barcelona ( care a înlocuit Parisul în topul celor mai populare 5 destinații de anul trecut).

Citește și: Cum arată ofertele de vacanțe pentru 2023. Cristian Bărhălescu: „Vom avea anul viitor zboruri charter din foarte multe orașe”

Compania de travel-tech a transmis faptul că între 1 decembrie 2022 și 12 ianuarie 2023 numărul rezervărilor au crescut cu 173% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Așadar, se pare că planurile de călătorie a românilor nu sunt chiar atât de afectate de situația economică, având în vedere că prețurile biletelor de avion au crescut, în medie, cu 8%.

Citește și: Românii care și-au rezervat vacanța în Turcia 2023 primesc vești proaste. Tariful de cazare se schimbă

Urmăriți Impact.ro și pe
Anca Manolica
Nume: Anca MANOLICĂ Studii: Marketing și Comunicare în Afaceri, ASE București Experiență profesională: Mi-am început activitatea profesională în marketing și comunicare în sport...