Locurile din București de care trebuie să fugi atunci când vrei să-ți cumperi un apartament

Emanuela Pană 03.09.2021, 08:17
Locurile din București de care trebuie să fugi atunci când vrei să-ți cumperi un apartament

Cumpărarea unui apartament este o achiziție serioasă, fapt pentru care implică trecerea printr-un lung proces de analiză și comparare a variantelor care corespund nevoilor tale. Începând cu anumite caracteristici pe care trebuie să le ai în vedere și continuând cu documentele pe care ar fi bine să le ai la îndemână, vei avea de îndeplinit o veritabilă misiune de cercetare. Dacă se întâmplă să vrei să îți achiziționezi o locuință în Capitală, află în continuare care sunt locurile de care trebuie să fugi și ușurează-ți munca.

Ce trebuie să știi dacă vrei să cumperi un apartament în București

Înainte de a te apuca de o treabă serioasă, oricare ar fi aceea, este nevoie să înțelegi mai întâi despre ce este vorba. Achiziționarea unei locuințe, o procedură deloc simplă, nu poate face excepție de la această regulă. Prin umare, dacă te-ai hotărât să cumperi un apartament în București, ar trebui să iei în considerare mai mulți factori. Unul dintre aceștia este bineînțeles locația. În Capitală, ca și în alte orașe mari din România, există și zone rău famate, pe care ar fi bine să le ștergi din capul locului de pe listă.

Sociologii afirmă că cele mai „înfricoșătoare“ cartiere din București sunt cele sărace, mentalul colectiv tratând cu etichete sociale anumite zone în funcție de categoria socială care locuiește acolo. Specialiștii au întocmit cu ajutorul locuitorilor Capitalei și o așa-numită hartă a fricii, iar pe primele locuri se află cartierele Pantelimon, Rahova și Ferentari. Prin urmare, este indicat să eviți aceste zone dacă vrei să-ți cumperi un apartament în București sau, dacă nu ai de ales, măcar să fii cu băgare de seamă.

Un alt lucru la care trebuie să fii atent îainte de a deveni proprietarul unei locuințe este calitatea apartamentului și a imobilului. Așadar, analizează în detaliu blocul în care este locuința. În cazul în care apartamentul pe care vrei să-l cumperi este într-un imobil nou, nu vei avea prea multe verificări de făcut la acest capitol. Când cumperi un apartament într-un bloc mai vechi, însă, nu doar aspectele de ordin estetic sunt importante, ci și anul construcției, care îți poate oferi informații prețioase cu privire la rezistența în cazul unui cutremur.

Citește și: Peste 1.000 de apartamente sunt scoase la vânzare în toamnă, în București. Care este cel mai mic preț pentru o garsonieră

Locurile de care trebuie să fugi dacă nu vrei să ai probleme ulterior

Evită pe cât posibil clădirile cu bulină roșie, căci sigur nu vrei să investești „o căruță de bani“ într-un apartament dintr-un bloc aflat pe lista imobilelor cu risc seismic. Pentru blocurile din București, lista cu pricina este disponibilă online, pe site-ul Primăriei Capitalei.

Locuri pe care trebuie să le eviți atunci când vrei să cumperi un apartament în București
Locuri pe care trebuie să le eviți atunci când vrei să cumperi un apartament în București

Totuși, ca idee, este bine să fugi de construcțiile de dinaintea cutremurului din 1977. De altfel, specialiștii recomandă și evitarea clădirilor în cadre, construite înainte de ’91.

Presupunând că folosești des mașina pentru a te deplasa, în interes de serviciu sau în alte locuri, un alt aspect important de bifat este prezenta locurilor de parcare. În acest sens, zona Dristor ar trebui ocolită. Acest cartier este supraaglomerat de mașini, iar locurile de parcare sunt insuficiente și, prin urmare, greu de găsit. Unde mai pui că sunt, în mod evident, scumpe.

Un alt lucru esențial, mai ales în cazul în care nu ai o mașină personală sau nu o folosești frecvent, este să poți ajunge cu ușurință la mijloacele de transport în comun. Nu uita că facilitățile disponibile vor avea un important cuvânt de spus în ceea ce privește calitatea vieții tale. Ai grijă, de asemenea, ca în preajma viitoarei tale locuințe să fie măcar câteva magazine pentru cumpărăturile de zi cu zi.

Te-ar putea interesa și: Cartiere de evitat în București – viața în ele e foarte departe de bunul simț