Locuri de muncă disponibile în România. „Pot ajunge și la 30.000 de lei pe lună”. Motivul pentru care nu le caută nimeni

Diana Radu 05.08.2020, 13:27
Locuri de muncă disponibile în România. „Pot ajunge și la 30.000 de lei pe lună”. Motivul pentru care nu le caută nimeni

În momentul de față se pare că toată lumea care vrea să se angajeze fuge de domeniul sanitar. Așa se face că spitalul de stat din Mioveni, care poate concura lejer cu cele din Occident, duce lipsă de personal. Cu aceeași problemă se confruntă și alte unități sanitare din țară.

Spitalul din Mioveni, în criză de medici. De ce nu se angajează nimeni

Unitatea sanitară duce lipsă de speciașiști la ATI. Potrivit conducerii spitalului este nevoie de cel puțin 8 medici de ATI, precum și de medici infecționiști și asistenți medicali urgent. Spitalul este declarat spital covid.

Primarul din Mioveni spune că oferă salarii mari pentru cei care se vor angaja la acest spital. Mai exact, cu tot cu gărzi și sporuri și bineînțeles în funcție de grad și vechime, slariul poate ajunge și până la 30.000 de lei, în mână. În plus, sunt asigurate și masa și chiria pe o casă mică de către Consiliul Local, potrivit Mediafax.

„Este undeva de la 120,15o de milioane la 200 de milioane net (20.000 ron), dacă fac 7 gărzi pe lună, se ajunge la vreo 250 – 300 de milioane (30.000 ron), salariul net pe lună. Eu îi invit și plătesc deranjul lor până la Mioveni să se convingă pe viu, și după aia să ia o hotărâre”, a declarat Ion Gerogescu, primarul din Moiveni.

spital, mioveni, medici
Spitalul din Mioveni este în criză de medici

Cu toate că salariul este unul atractiv, iar spitalul este dotat cu echipamentele necesare, nimeni nu pare să se înghesuie. Asta pentru că pe perioada stării de alertă, posturile nu se pot ocupa prin concurs, potrivit managerului de spital.

„Este foarte greu să atragi oameni care să-ți vină în spital în condițiile în care nu poți să faci anagajări pe durată dterminată, în condițiile stării de alertă. Mai mult, erau posturi scoase la concurs, s-au blocat acele concursuri. În acest moment practic este o secție de 7 paturi la ATI pregătite cu ventilatoare și injectomate care stă nefolosită din lipsă de medici”, a declarat dr. Horia Trăilă, managerul spitalului din Mioveni.

În plus, foarte mulți medici de ATI au ales să plece în străinătate, în timp ce mulți dintre cei care au rămas în țară preferă centrele medicale mari.

Urmăriți Impact.ro și pe