Locul unic din România care va atrage din ce în ce mai mulţi turişti. Nu vei mai vrea să pleci în Austria

Ioana Bucur 18.06.2022, 23:29
Locul unic din România care va atrage din ce în ce mai mulţi turişti. Nu vei mai vrea să pleci în Austria

Peisaje de o frumusețe ce pare ireală, păduri, localități pitorești, tradiții respectate din generație în generație. Vorbim despre un loc unic în România pentru care există planuri ambițioase de dezvoltare. Dacă planurile autorităților locale vor deveni realitate, zona va atrage din ce în ce mai mulți turiști, indiferent de anotimp.

Locul din România ce ar putea să devină un magnet pentru turiști

România este plină de surprize. În timp ce oamenii preferă să își petreacă vacanțele pe litoral sau în stațiunile de pe Valea Prahovei, există multe alte zone spectaculoase, ce merită descoperite și apreciate la adevărata valoare.

Un exemplu perfect este un loc unic la noi în țară, unde o mică localitate are planuri ambițioase. Vorbim despre o comună din Vâlcea, Vaideeni, care încearcă de ani buni să pună în practică un proiect menit să ofere o alternativă la turismul sezonier – un parc de aventură, precum cele montane din Occident.

Acum aproape un deceniu, proiectul fusese evaluat la cinci milioane de euro, însă a pierdut orice linie de finanţare aferentă intervalului 2014 – 2020, din cauza unor litigii, motiv pentru care acum aşteaptă o nouă sursă de finanţare. Până atunci, localitatea Vaideeni şi partenerii săi trebuie să refacă întreaga documentaţie, adaptată noilor vremuri şi cerinţe.

„Se va construi în continuarea pârtiilor existente ale Domeniului Schiabil Transalpina, în golul alpin, pentru a se da o continuitate investiţiei, ca să fie exploatată vară – iarnă. Să devină o zonă de atracţie permanentă. Cu puţină înţelepciune chiar va deveni kilometrul 0 al turismului montan românesc”, a declarat pentru „Adevărul” primarul din Vaideeni – Vâlcea, Daniel Achim Băluţă.

Locul unic din Romania care va atrage din ce in ce mai multi turisti. Nu vei mai vrea sa pleci in Austria

„Ne dorim să fie ceva ce nu mai există în România în acest moment, la fel precum parcurile din Elveţia, Austria, Franţa”

Cel mai probabil, noul proiect va fi elaborat o firmă externă, specializată: „Ne dorim să fie ceva ce nu mai există în România în acest moment, la fel precum parcurile din Elveţia, Austria, Franţa, cu Alpine coaster, piste pentru kart-uri si trotinete, tiroliene, covoare rulante cu sistem tubing, pârtii de schi de vară şi tot ce se mai poate”, a mai menţionat sursa citată.

Teoretic, documentația și obținerea tuturor avizelor necesare ar trebui să fie finalizate până la sfârșitul acestui an, urmând ca imediat cum va fi deschisă o linie de finanţare pe fonduri europene să fie depus proiectul pentru obţinerea acestora. Au fost deja alocaţi banii necesari pentru realizarea documentelor şi s-a intrat în linie dreaptă în elaborarea acestora.

Urmăriți Impact.ro și pe
Tags: