Locul unde sunt abandonate cele mai luxoase mașini. De ce se întâmplă acest lucru bizar

Cristian Cojocaru 21.12.2020, 18:21
Locul unde sunt abandonate cele mai luxoase mașini. De ce se întâmplă acest lucru bizar

Oamenii abandonează diferite lucruri și locuri de-a lungul timpului. Dacă unii aleg să părăsească un loc din motive financiare, alții aleg ca multe mașini luxoase să fie abandonate. Iată că există un loc un se află bolizi lăsați la voia întâmplării.

Cele mai luxoase mașini, abandonate

Mai multe autoturisme precum Ferrari Enzo, Lamborghini, Porsche, Bentley și chiar Honda NSX reprezintă mașini de lux. Dacă unii nici nu pot visa la ele, alții, ajung să lase aceste supermașini să ruginească în aeroporturile și parcările din Emiratele Arabe Unite. Dacă pentru alte state problemele constau în rata șomajului, criminalitatea în creștere sau oamenii care nu au locuințe, pentru cei din Dubai, mașinile de lux abandonate reprezintă o mare problemă.

Astfel, anual, aproximativ 2.000 – 3.000 de astfel de mașini ajung să fie abandonate de către proprietarii lor în Dubai. Directorul departamentului de gestionare a deșeurilor din cunoscutul oraș de lux, spune că unele mașini ajung să fie mutate și chiar confiscate dacă au impact asupra siguranței sau încurcă traficul, în timp ce alte mașini, vor rămâne abandonate de-a lungul mai multor ani.

Datorită aparițiilor pe rețelele de socializare de-a lungul timpului a mai multor astfel de imagini, unii internauți consideră că acest gest este făcut din motive de opulență din partea celori din Dubai, extrem de bogați astfel că se plictisesc de acele mașini și le abandonează. Motivul din spatele imaginilor este cu totul altul. Mai mulți expați merg în Dubai cu gândul de a se îmbogăți iar criza financiară de la nivel mondial îi face să renunțe la astfel de mașini.

Mai multe autoturisme precum Ferrari Enzo, Lamborghini, Porsche, Bentley și chiar Honda NSX, sunt abandonate.
Mai multe autoturisme precum Ferrari Enzo, Lamborghini, Porsche, Bentley și chiar Honda NSX, sunt abandonate.

Ferrari Enzo de 1 milion de lire sterline

Este și cazul proprietarului unui Ferarri Enzo în valoare de 1 milion de lire sterline. Așadar s-a descoperit că acesta este un cetățean britanic care a abandonat nu numai mașina, și întreaga sa viață în Dubai. Ajuns în situația de a nu-si mai putea plăti mașina și a evita închisoarea, britanicul a ales să fugă din țară. De-a lungul ultimilor cinci ani, mai multe astfel de mașini au fost abandonate de către proprietarii lor care au fugit de faliment.

Potrivit leglislației locale, neplata datoriei reprezintă infracțiune. Emiratele Arabe Unite nu au legi pentru faliment, astfel că nu există o protecție pentru cei care nu rambursează integral banii pe mașini. Oricine care nu reușește să ducă la bun-sfârșit creditul, este pasibil de închisoare. Autoritățile din Dubai chiar au cerut Interpolului să urmărească europenii care au încercat să fugă pentru a nu-și mai plăti datoriile.

Astfel, pentru a evita închisoarea, expații aleg să abandoneze mașinile, de multe ori cu cheile în contact. Aceștia nu sunt singurii care abandonează mașinile, chiar și localnicii recurgând la un asemenea gest, dar odată ce au întâmpinat probleme financiare, nu și-au mai permis mașinile. Avantajul acestei situații este că pasionații mașinilor de lux pot cumpăra bolizii la prețuri extrem de mici, în urma unor licitații organizate de către autorități, potrivit businessmagazin.ro.

Urmăriți Impact.ro și pe