Locul unde „frații Dedeman” au început să cumpere terenuri. Vor să dea o nouă lovitură în afaceri

Badea Violeta 10.08.2022, 13:04
Locul unde „frații Dedeman” au început să cumpere terenuri. Vor să dea o nouă lovitură în afaceri

Lovitură uriașă dată de „frații Dedeman”, așa cum sunt cunoscuți Dragoş şi Adrian Pavăl! Aceasta este dovada vie că cei doi importanți oameni de afaceri sunt de neoprit. Poprietarii celui mai cunoscut retailer de materiale de construcţii şi amenajări interioare de la noi din țară au început să cumpere terenuri. Iată ce pregătesc de data aceasta!

Frații Dedeman, o nouă lovitură în afaceri. Unde au cumpărat mai multe hectare de teren

Frații Pavăl, cei care dețin retailerul de materiale de construcţii şi amenajări interioare Dedeman, pregătesc o nouă lovitură în afaceri. Băcăuanii au achiziționat 15 hectare de teren în comuna Agigea, din județul Constanța, mai exact lângă canalul Dunăre-Marea Neagră, aproape de magazinul pe care îl dețin deja în zonă și de Selgros, notează cei de la Profit.ro. Pentru ele, aceștia ar fi scos din buzunare o sumă cuprinsă între 3,75 milioane de euro și 5,25 milioane de euro.

„Deocamdată nu am luat o decizie cu privire la destinația viitoare a terenului. În prezent, explorăm mai multe oportunități pentru valorificarea acestuia”, au declarat reprezentanții Dedeman, pentru sursa citată mai sus.

Mai mult decât atât, de curând, Dragoş şi Adrian Pavăl și-au anunțat intenția de a achiziționa întregul portofoliu de proprietăți deținut de investitorul imobiliar austriac CA Immo în România. Tranzacția are o valoare impresionantă, de peste 400 de milioane de euro.

Acum rămâne ca CA Immo să aleagă una dintre cele cinci oferte primite, au declarat surse din piața imobiliară pentru Profit.ro. Dacă investitorul îi va alege pe frații Pavăl, atunci aceștia vor urca de pe locul 5 direct pe locul 2 în clasamentul celor mai mari proprietari de spații pentru birouri din țara noastră.

Lovitura importanta data de fratii de la Dedeman

Fratii Pavăl, mai multe acțiuni la Simtel

De curând, cei doi oameni de afaceri şi-au majorat deţinerea la compania de inginerie şi tehnologie Simtel Team (simbol bursier SMTL) de la 5% din vara lui 2021 la circa 8,2% în prezent, conform unei raportări de la Bursa de Valori Bucureşti.

Astfel, prin intermediul vehicu­lului de investiţii Pavăl Holding, prin care fraţii investesc la BVB, cei doi ajung la o investiţie de circa 15,6 mi­lioane de lei la Simtel. Mai exact, fraţii Pavăl deţin peste 630.000 de acţiuni SMTL dintr-un total de 7.760.500 de acţiuni.

Înainte de această mișcare, frații Dedeman dețineau 5% din Simtel, acţiunile fiind achiziționate în schimbul unei sume de 4,6 milioane de lei înainte ca societatea să debuteze pe Bursă anul trecut, ceea ce înseamnă că investiţia recent realizată este de peste 10 milioane de lei.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...