Locul turistic cel mai căutat de români. Ai zice că se află în România, dar nu e deloc aşa. Foto

Andra Daoud 08.06.2022, 19:33

Sezonul estival s-a deschis, iar românii caută deja să plece în vacanță, atât în țară, cât și în străinătate. Mulți români se îndreaptă spre destinații din Europa sau chiar mai îndepărtate, iar unele destinații de vacanță ajung să fie vizitate de mii de români în fiecare an. Motivul pentru care se bucură de atâta popularitate are legătură atât cu peisajele spectaculoase, cât și cu prețurile accesibile și serviciile oferite turiștilor.

Destinația turistică cea mai căutată de români

Românii sunt dornici de vacanțe, după doi ani de pandemie, timp în care multe țări au impus restricții de călătorie. Lucrurile au revenit la normal, iar interesul oamenilor pentru vacanțe în 2022 este mai ridicat decât în 2019, potrivit unei analize. Românii caută online destinații de vacanță și oferte avantajoase, atât în ceea ce privește zborul cu avionul, cât și pentru cazare.

Potrivit căutărilor pe Google, destinațiile care îi interesează cel mai mult pe români în 2022 sunt: Grecia, Turcia, Bulgaria, Italia, Egipt și Spania. Volumul căutărilor pe internet pentru vacanțe în aceste destinații și nu numai a crescut cu aproximativ 35% în 2022, față de acum 3 ani, înainte de pandemie.

În perioada martie – mai 2022, românii au căutat pe internet cu 32% mai multe destinații de vacanță în afara țării față de aceeași perioadă din 2019. Prin comparație, interesul manifestat prin căutări pe Google pentru destinațiile turistice românești a scăzut cu 2% față de acum 3 ani.

„Date din căutările pe Google ne arată că interesul românilor pentru vacanţe şi călătorii a revenit în 2022, odată cu ridicarea restricţiilor anti-COVID. Românii se orientează din nou către destinaţii din străinătate, cele mai căutate ţări fiind cele deja tradiţionale pentru petrecerea concediului de vară: Grecia şi Turcia.

În primăvara acestui an, românii au căutat cazări în destinaţii internaţionale chiar mai mult decât în 2019. Căutările pe destinaţii şi cazări din România rămân majoritare, însă eliminarea restricţiilor de călătorie internaţionale a adus o scădere a lor faţă de 2019”, a arătat Oana Dumitrescu, industry manager Google România.

Locul turistic cel mai cautat de romani. Ai zice ca se afla in Romania, dar nu e deloc asa 2
Insula Santorini, Grecia

Grecia, Turcia și Bulgaria, în topul preferințelor românilor

Cei care vor o vacanță pe litoral, dar nu în România și nu vor să meargă foarte departe, aleg stațiunile de pe malul Mării Negre din Bulgaria. Pe de altă parte, cei care își doresc o vacanță all inclusive își îndreaptă atenția către stațiuni din Turcia, renumite pentru serviciile de cazare și pentru restaurante.

Grecia rămâne însă preferata românilor care își doresc o vacanță relaxantă, mâncare bună și peisaje spectaculoase, mai ales că această țară oferă posibilități pentru toate gusturile și toate bugetele, în materie de vacanțe. Dacă vă doriți o experiență încărcată de istorie și cultură, puteți alege destinații continentale din Grecia, renumite pentru așa ceva.

Insulele cu plaje spectaculoase și peisaje de vis sunt și ele o variantă nemanipomenită de vacanță, pentru toate gusturile și pentru toate buzunarele. În timp ce unele insule sunt renumite pentru prețurile accesibile, fiind potrivite pentru vacanțe de familie, altele sunt ideale pentru petrecăreți, Mykonos fiind exemplul cel mai bun în acest sens.

Plajele cu nisip fin și apă turcoaz se găsesc în multe locuri din Grecia, Zakhynthos fiind o insulă celebră pentru frumusețea plajelor și a apei. Nici Santorini, Creta, Rodos, Hydra, Skiathos sau Lefkada nu sunt de ratat, dacă planificați o vacanță pe tărâm elen. În funcție de cât de departe este destinația pe care o alegeți și de preferințe și buget, puteți ajunge acolo cu mașina sau cu avionul.

Ce obicei are Ana Baniciu, în amintirea regretatei sale mame
Urmăriți Impact.ro și pe