Nicolae Ceaușescu a fost fascinat de locul în care se găsește cea mai pură apă din lume. Această zonă, cunoscută sub numele de Șapte Izvoare sau „Izvorul Nemuririi”, a fost denumită astfel de către Nicolae Ceaușescu și se află în Munții Bucegi. Președintele a solicitat realizarea mai multor studii asupra apei din acea regiune, fiind ferm convins de calitatea și puritatea acesteia.
Se spune că în timpul regimului comunist, în Munții Bucegi a fost descoperit un izvor și se considera că acesta avea „cea mai pură apă din lume”. Nicolae Ceaușescu a ordonat efectuarea unor studii în această zonă în urma popularității și a afirmațiilor privind beneficiile miraculoase ale apei pentru sănătatea umană.
„Izvorul Nemuririi” a fost descoperit pentru prima dată în 1927, situându-se pe Valea Ialomiței, între Lacul Bolboci și Scropoasa, conform shtiu.ro, iar persoanele care ajungeau la acest izvor susțineau că apa are efecte benefice asupra sănătății.
Informația s-a răspândit rapid în societate, iar președintele a dorit să se verifice veridicitatea acestor afirmații. Cercetătorii au studiat zona și au solicitat chiar și experți străini, care au fost uimiți de proprietățile și calitatea apei. Astfel, Nicolae Ceaușescu a ajuns să consume doar apă provenită de la acest izvor. Apa era adusă în recipiente la București, iar studiile efectuate în acea zonă au dezvăluit că aceasta izvorăște dintr-o grotă în care se află un imens lac subteran, care nu a secat niciodată. Această apă este lipsită de bacterii, azotați sau azotiți, conform rezultatelor studiilor efectuate.
Această sursă de apă este cunoscută de peste 2.000 de ani și se află în zona inițiatică a dacilor, în Masivul Bucegi. Cercetările arătau că existau mențiuni vechi despre o apă din care ar fi băut chiar Zamolxe înainte de a deveni zeu, iar simbolul celor șapte izvoare este prezent pe scuturile dacice reprezentate pe Columna lui Traian.
[rssfeed id='1609318597' template='list' posts=2]Informațiile legate de izvorul cu proprietăți tămăduitoare a stârnit interesul lui Nicolae Ceaușescu. Conform observatornews.ro dosarele referitoare la zona celor Șapte Izvoare au fost redeschise după anii ’90, iar analizele recente au confirmat că informațiile lui Ceaușescu nu erau departe de realitate, conform relatărilor lui Ion Olteanu, unul dintre cei implicați în studiile asupra apei din „Izvorul Nemuririi”.
Deși cercetătorii aveau la acel moment două teorii referitoare la puritatea apei din această locație, misterele încă persistau. Prima teorie sugera că, deși apa izvorăște dintr-o grotă și are un debit de 400 de litri pe secundă, puritatea acesteia ar putea fi atribuită existenței unui câmp magnetic natural, iar cea de-a doua specula existența unui zăcământ de argint pur în apropiere de izvor, care ar putea contribui la puritatea acesteia.