În țara noastră există foarte multe locuri frumoase și interesante de vizitat, pe care te sfătuim să le descoperi neapărat. Din păcate, unele dintre acestea s-au degradat din cauza numărului mare de turiști. Însă, autoritățile anunță că un loc sacru va fi reconstruit. Toți românii vor fi bucuroşi să afle această veste!
În țara noastră există un loc istoric care atrage foarte mulți turiști. Este vorba despre Sarmisegetuza Regia, grandioasa capitală a statului dac. Cei care au ajuns în județul Hunedoara vor fi bucuroși să afle acest lucru.
Ministrul Marcel Boloș și președintele Consiliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor, anunță că au semnat deja trei contracte cu privire la restaurarea obiectivelor de acolo. Investiția totală va fi de 7,41 de milioane de euro, iar actele au fost semnate la sediul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene.
[rssfeed id='1609318597' template='list' posts=2]„Am semnat astăzi contracte de finanțare pentru un obiectiv reper pentru identitatea noastră ca popor și, totodată, unic în lume. Investițiile din zona Sarmisegetuza cuprinse în Programul România Atractivă concretizează sprijinul pentru recunoașterea apartenenței la familia statelor europene care și-au valorificat patrimoniul roman.
De asemenea, în contextul preocupărilor pentru dezvoltarea județului Hunedoara și a întregii zone, aceste investiții aduc plus valoare și creează oportunități extraordinare pentru comunitățile locale”, a declarat ministrul Marcel Boloș.
Reprezentanții Ministerului Investițiilor anună că cei 7,41 milioane de euro vor fi investiți în lucrări de restaurare, dar şi în crearea unor noi spaţii expoziţionale:
„La intrarea în situl arheologic Ulpia Traiana Sarmizegetusa, obiectiv inclus în ruta castrelor romane, va fi amenajat un muzeu de sit modern și puțin invaziv, care va avea și un punct de belvedere asupra sitului și amfiteatrului roman din apropiere.
În interiorul muzeului va fi reconstituită una din cele două fântâni de marmură, cu elemente sculpturale unice în Dacia, care făceau parte din intrarea monumentală în forul roman.
Tot aici vor fi expuse într-un mod interactiv și cele mai importante descoperiri arheologice din primul oraș al Daciei romane. Valoarea contractului semnat pentru acest obiectiv este de 2,56 milioane euro.”