EXCLUSIV

Locul în care va fi înmormântat Benone Sinulescu a fost ales cu mare grijă. “Stabilisem de mult timp acest detaliu” EXCLUSIV

Alexandru Catalan 19.11.2021, 16:57
Locul în care va fi înmormântat Benone Sinulescu a fost ales cu mare grijă. “Stabilisem de mult timp acest detaliu” EXCLUSIV

Elena Sinulescu, cea care i-a fost soţie regretatului Benone Sinulescu 40 de ani, spune că nu s-a pus niciun moment chestiunea înmormântării marelui interpret de muzică populară la Buzău, de unde este de loc, sau la Bucureşti.

Am aflat unde va fi înmormântat Benone Sinulescu

”Benone nu mai are pe nimeni demult la el acasă, în zona Buzăului. Şi nici la Bucureşti, unde am stat ani buni. Ca atare, atunci când ne-am mutat la Arad, am discutat şi despre aceste momente, am cântărit toate opţiunile, cele legate de locul de veci. Aşa am decis de comun acord să ne cumpărăm locuri de veci la Arad. La mine în familie asta este tradiţia şi Benone a fost de acord cu ea. Stabilisem aşadar cu mult înainte aceste detalii!”, a declarat Elena Sinulescu pentru impact.ro.

Ea spune că Benone Sinulescu îşi va dormi somnul de veci pe aleea centrală a Cimitirului „Eternitatea” din Arad, având mormântul chiar lângă cel al lui Vasile Goldiş, deputat în Marea Adunare Naţională de la Alba Iulia şi printre numele cele mai răsunătoare ale actului Marii Uniri din 1918, dintre Transilvania şi Regatul României.

Am aflat unde va fi inmormantat Benone Sinulescu
Am aflat unde va fi inmormantat Benone Sinulescu

I-a controlat în permanență concentrația de oxigen

Văduva marelui nostru interpret de muzică populară spune că ceremonia funerară va avea loc duminică la prânz. ”Totul va începe la ora 13.00, în Piaţa Avram Iancu, acolo unde este suficient spaţiu pentru ca oricine doreşte să-l conducă pe ultimul drum să o poată face. Sau să-i aducă un ultim omagiu. Va fi un număr mare de preoţi, fiindcă, spre exemplu, Preasfinţitul Calinic de la Suceava, un mare admirator al soţului meu, tocmai ce m-a sunat să mă anunţe că va trimite doi preoţi la slujba de înmormântare. Cred că şi vicarul episcopal al locului va fi şi el prezent”, a adăugat Elena Sinulescu.

Cea care i-a fost alături până în ultima clipă crede şi acum că nu au existat semne care să-i fi vorbit despre iminenta despărţire dintre ea şi „nea Beni”, cum îi spuneau apropiaţii. „Nu a existat niciun semn, nimic care să-mi fi dat de gândit. Chiar şi în ultimele zile, când a contactat pneumonia, totul părea sub control. Spun ca să ştie toată lumea: Benone Sinulescu nu a murit de COVID. I-am făcut mai multe teste, inclusiv unul de tip PCR, şi toate au avut acelaşi rezultat, negativ. Când am văzut că din cauza pneumoniei nu mai poate înghiţi, am luat măuri imediat şi am cerut ajutor medical. Primea cele necesare prin perfuzii. În plus, am controlat şi concentraţia de oxigen în permanenţă. Nimic nu prevestea nenorocirea asta. Nici nu am apucat să ne luăm la revedere!”, adaugă aceeaşi Elena Sinulescu.

Noapte de coșmar

Ea a dezvăluit şi amănuntul conform căruia cu o zi înaintea morţii, cuplul Benone şi Elena Sinulescu împlinise 40 de ani de la căsătorie: ”Pe 17 dimineaţa am vorbit cu el, la patul său. I-am spus ceva de genul Mi-a dat imediat din cap, în timp ce eu adăugam ca pentru amândoi, că tocmai se împliniseră 40 de ani de când ne căsătorisem. Parcă a vrut să trăiască şi această zi, ca şi cum ar fi ţinut să împlinească şi asta, să-şi încheie toate socotelile cu lumea asta, dar şi să aibă astfel grijă de mine încă o dată!”.

Cât priveşte prima noapte petrecută fără soţul ei în ultimii 40 de ani, Elena Sinulescu a caracterizat-o simplu, ”una de coşmar”: ”A fost o noapte de coşmar. Nu am închis un ochi toată noaptea!”.

Coşciugul cu trupul neînsufleţit al lui Benone Sinulescu a fost expus în foaierul Teatrului de Stat din Arad, acolo unde va sta până duminică la prânz. El a murit joi, la vârsta de 84 de ani, în reşedinţa sa din Arad, acolo unde se stabilise de ceva vreme împreună cu soţia sa, Elena.

Urmăriți Impact.ro și pe