Locul din România unde s-au resimțit 0 grade în luna august. A fost cea mai scăzută temperatură din țară

Nicu Stan, George Capoeanu 31.08.2021, 21:04
Locul din România unde s-au resimțit 0 grade în luna august. A fost cea mai scăzută temperatură din țară

Locul din România unde s-au resimțit 0 grade în luna august. A fost cea mai scăzută temperatură din țară. Astfel, previziunile meteorologilor ANM, care anunţau o vară a anului 2021 capricioasă, s-au adeverit din plin.

Într-un loc din România s-au resimțit 0 grade Celsius, în ultima zi din august. Cum va fi vremea în următoarea perioadă

În ultima zi a lunii august, într-un anumit loc din ţară s-a resimţit o temperatură de zero grade Celsius, asta întărind previziunile care anunţau o vară capricioasă.

Previziunile specialiștilor în meteorologie, care anunţau o vară a anului 2021 capricioasă, s-au împlinit. După ce lunile iunie şi iulie au fost pline de precipitaţii abundente, care au provocat inundaţii în mai toată România, a urmat perioade de caniculă, cu valori sufocante, iar în ultima zi a lui august vremea s-a schimbat brusc, înregistrăndu-se temperaturi foarte mici, sub nivelul mediilor anuale.

In urmatoarele 2 saptamani vremea va fi conform perioadei calandaristice
In urmatoarele 2 saptamani vremea va fi conform perioadei calandaristice

Unde a fost cel mai frig

Astfel, în judeţul Neamţ, pe 31 august, la orele 10:00, termometrele indicau 17 grade Celsius în Piatra Neamţ şi Roman, în timp ce la Târgu Neamţ erau 18 grade Celsius.

Acestea sunt mai normale pentru perioada din calendar, însă în acelaşi moment, la Staţia meteo de pe Ceahlău, vârful Toaca, erau doar 4 grade Celsius, însă se resimţeau valori la limita îngheţului, de 0 grade, fiind cea mai scăzută temperatură din ţară.

Temperaturi în celelalte zone

Au urmat staţiile Călimani cu 1 grad Celsius şi Stâna de Vale cu 2 grade Celsius. Şi noaptea de 30/31 august a fost una rece, cu temperaturi de 10,5 grade Celsius la Piatra Neamţ, 10,1 grade Celsius la Roman, 9,5 grade Celsius la Târgu Neamţ şi 4 grade Celsius la Toaca, Ceahlău.

După cum anunță meteorologii, septembrie nu debutează cu vreme prea bună, fiind rece pentru începutul toamnei.

Ce urmează din punct de vedere termic

”În perioada 1 – 4 septembrie şi în jurul datei de 7 septembrie vremea va fi răcoroasă, astfel că, în medie, valorile diurne vor fi de 17 – 20 de grade, iar cele nocturne de 8 – 12 grade. (…) În jurul datei de 1 septembrie va ploua pe arii relativ extinse, iar în restul timpului ploi locale se vor semnala cu probabilitate mai mare în nordul regiunii şi cu precădere după data de 6 septembrie“, conform prognozei ANM, pentru Moldova, pe următoarele două săptămâni.

De asemenea, la munte, vremea va fi uşor mai rece decât normalul perioadei 1 – 3 septembrie, când se vor înregistra în medie temperaturi maxime de 6 – 16 grade Celsius, în timp ce minimele vor fi de 3 – 8 grade Celsius, cu valori negative la peste 1.700 de metri altitudine.

Încă două săptămâni vremea se va menține conform perioadei calendaristice

În celelalte zile, posibil până spre mijlocul lunii septembrie, regimul termic va fi apropiat sau chiar peste cel climatologic specific perioadei calendaristice, cu 15-22 de grade Celsius ziua şi 7-13 grade Celsius pe timpul nopților.

Urmăriți Impact.ro și pe