Locul din România unde coșurile sunt interzise în supermarket. Ce s-a întâmplat

Iancu Andreea 27.11.2020, 19:00
Locul din România unde coșurile sunt interzise în supermarket. Ce s-a întâmplat

Autoritățile din România au luat noi măsuri în contextul epidemiologic actual. Astfel, într-un județ din țară, coșurile sunt înterzise în supermarket. Această nouă regulă este menită să scadă riscul infectării populației în timpul cumpărăturilor.

Coșurile de mână, interzise în supermarket. Reprezintă factor de risc epidemiologic

Un comunicat de presă al prefecturii județului Argeș anunță că pe raza sa coșurile sunt interzise în supermarket pentru a evita expunerea cetățenilor la un risc de contaminare cu noul coronavirus. Emanuel Soare, prefectul județului Argeș a avut o întrevedere în cursul zilei de joi cu reprezentanții centrelor comerciale pentru a găsi soluții pentru evitarea formării de cozi și diminuarea riscului de infectare cu SARS-CoV-2. De asemenea, reprezentanți ai DSP Argeș, Poliției și Jandarmeriei, dar și ai ISU Argeș au luat parte la întâlnire.

De comun acord, s-a stabilit să se renunțe la coșurile de cumpărături de mână, care reprezintă un factor de risc epidemiologic. În același timp, vor fi montate mai multe dispensere cu dezinfectant, pentru igienizarea mâinilor, explică prefectul județului, citat de g4media.ro.

Pentru că în județul Argeș rata de infectare a ajuns la 4,88 la mia de locuitori, prefectul Emanuel Soare a anunțat că se va renunța la utilizarea coșurilor de cumpărături de mână pentru că acestea expun cetățenii la risc. De asemenea, în cazul magazinelor cu case apropiate vor fi montate panouri de pexiglas. Totodată, ținând cont de apropierea minivacanței de 1 decembrie și sărbătorile de iarnă, autoritățile au stabilit o serie de măsuri care să limiteze aglomerarea.

Cetățenii din județul Argeș nu vor mai utiliza coșurile de mână în supermarket foto - Pexels
Cetățenii din județul Argeș nu vor mai utiliza coșurile de mână în supermarket
foto – Pexels

Ce măsuri vor fi instituite în județul Argeș

Prefectura județului Argeș a anunțat prin comunicatul de presă că cetățenii care nu respectă noile măsuri vor fi sancționați cu amendă ce variază între 500 și 2500 de lei.

Angajații supermarketurilor și agenții de pază vor fi mai vigilenți și vor îndemna clienții să respecte normele de protecție sanitară – în special purtarea corectă a măștii și păstrarea distanței fizice. În caz de nevoie, va fi limitat accesul clienților în magazin. În același timp, instituțiile cu atribuții de control vor continua verificările, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală amenzile fiind între 500 și 2500 lei.

Panourile de pexiglas vor trebui montate în spațiile unde se formează cozi la casele de marcat. De asemenea, toate aceste noi reguli vor fi anunțate prin difuzarea de mesaje vizibile pentru populație.

Pentru evitarea aglomerării la casele de marcat, s-a stabilit să fie ținute deschise cât mai multe, în special la orele de vârf. De asemenea, în magazinele unde se formează cozi apropiate la casele de marcat, s-a recomandat instalarea unor panouri despărțitoare, de plexiglas.

Difuzarea de mesaje prin care se comunică normele de protecție în vigoare se va face mai des, iar retailerii vor încuraja comenzile la domiciliu (acolo unde astfel de servicii sunt disponibile), precizează prefectura, citată de g4media.ro.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...