Locul din România despre care se spune că e magic. Poiana Narciselor, o destinaţie unică în Europa

Ioana Bucur 12.05.2022, 14:47
Locul din România despre care se spune că e magic. Poiana Narciselor, o destinaţie unică în Europa

Se spune că undeva în inima țării noastre există un loc magic, o destinație unică în Europa, dar despre care destul de puțini români știu. Nu este vorba despre un punct izolat, greu accesibil sau ținut ascuns, însă de farmecul său ne putem bucura doar în anumite momente ale anului. Află cum arată, unde este și când ar trebui să vizitezi Poiana Narciselor.

De ce este Poiana Narciselor unică în Europa

Poiana Narciselor, Dumbrava Vadului sau Dumbrava Narciselor – cele trei denumiri se referă la același loc de o frumusețe incredibilă, ce reușește să își farmece fiecare vizitator. Este o destinație unică, spectaculoasă, considerată o rezervație naturală protejată, dar despre care nu foarte mulți români știu.

Cu o suprafață de 395 de hectare, acoperită cu stejari și poieni unde crește o specie de narcise ocrotite prin lege, este cea mai mare poiană de Narcise de pe întregul continent.

Turiștii sunt atrași nu doar de peisajul superb și ocazia de a face fotografii demne de postat pe platformele de social media, ci și de mireasma fabuloasă a florilor.

În afară de narcise, aici mai cresc și alte specii de plante precum bulbucul de munte, coada vulpii sau stupița. Poiana Narciselor are o biosferă variată unde poți vedea mamifere, păsări, insecte, fluturi și reptile.

În poiana din inima țării trăiesc și numeroase mamifere, unele fiind incluse în lista animalelor protejate prin lege. Ce care ajung aici au șanse să se întâlnească cu vulpi, căprioare, mistreți, veverițe și iepuri de câmp.

O atracție sunt păsările din Poiana Narciselor: corbi, pupeze, mierle, acvila-țipătoare-mică sau ciocârlani, dar și fluturii spectaculoși care trăiesc acolo – existând specii foarte rar întâlnite.

Locul din Romania despre care se spune ca e magic. Poiana Narciselor, o destinatie unica in Europa

Cum se ajunge acolo

Cei care deja se gândesc când și-ar putea planificia o excursie acolo ar trebui să țină cont de faptul că perioada recomandată este în luna mai, când înfloresc milioanele de narcise.

An de an,  pe 21 mai, de Sfinții Împărați Constantin și Elena, are loc Festivalul Narciselor.

Dumbrava Vadului se află în partea central-vestică a județului Brașov, în apropiere de satul Vlad, fiind la doar 60 de kilometri de Brașov. Este străbătută de drumul comunal DC65. Poți ajunge acolo destul de ușor pe DN1 sau pe DN37 A.

Acest tip de floare are și o simbolistică specială, fiind prezentă în legende din întreaga lume:

  • În China, este considerată a aduce noroc și este utilizată în ceremoniile de Anul Nou.
  • În unele țări, este considerată aducătoare de ghinion și lumea se ferește de ea.
  • În Egipt și în Franța, simboliza ghinionul și moartea, fiind cea mai folosită floare la înmormântări, așa cum este la noi garoafa.
Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...