Locul din România cu energie unică în lume. Românii merg mereu acolo și nu știu asta

Badea Violeta 07.12.2021, 10:03
Locul din România cu energie unică în lume. Românii merg mereu acolo și nu știu asta

În țara noastră există un loc cu o încărcătură energetică extraodinară, capabilă să declanşeze fenomene inexplicabile. Cândva acest loc a atras atenția specialiștilor. Aceştia au analizat în amănunt zona despre care se spune că are ceva aparte şi au constatat că locul are un câmp energetic unic în lume. Mii de turiști vin aici în fiecare an!

Locul cu cel mai puternic punct energetic din lume se află în România

În România există cel mai puternic punct energetic din lume. E adevărat că mulți nu cred în așa numitele locuri „sacre”, ci au impresia că sunt doar niște invenții. Recent, oamenii de știință au declarat că susțin aceste povești și au analizat în detaliu mai multe zone despre care se spune că ar avea ceva special.

Astfel, aceștia au descoprit că acestea au un câmp energetic aparte. Concret, Pământul este o formaţiune cu linii geoenergetice care se întretaie, se leagă în noduri şi se modifică sub influenţa proceselor geofizice şi cosmice. Aceste linii de putere ating forţa maximă în anumite zone, care emit radiaţii numite „curenţi de inteligenţă”.

Și unde mai pui că România deține locul cu cel mai puternic punct energetic din lume. Este vorba despre Băile Herculane, spre 7 Izvoare. Despre stațiunea de pe Valea Cernei se spune că-i protejează pe oamenii care s-ar afla acolo de orice transformare malefică și chiar de orice dezastru.

Statiunea Baile Herculane
Statiunea Baile Herculane

Băile Herculane este cea mai veche stațiune turistică din România

Stațiunea Băile Herculane este situată în partea de sud-vest a României, la o altitudine de 168 metri, la opt kilometri distanța de granița cu județul Mehedinți și doar 25 de kilometri de frontiera cu Serbia și face parte din Parcul Național Valea Cernei-Domogled.

Aceasta este una dintre cele mai vechi stațiuni balneare ale lumii, cu o vechime atestată documentar de mai mult de 1850 de ani. Precizăm că atestarea documentară a stațiunii datează din anii 153 e.n.

„Zeilor si divinitatilor apelor, Ulpius Secundinus, Marius Valens, Pomponius Haemus, lui Carus, Val, Valens, trimisi ca delegati romani sa asiste la alegerea în calitate de consul a fostului lor coleg Severianus, întorcîndu-se nevatamati, au ridicat acest prinos de recunostiinta… ”, a fost consemnat într-o tabula votiva din bai.

Pe vremea romanilor, stațiunea de pe Valea Cernei a constituit un important punct de atracție pentru aristrocația Romei antice. Se spune că aceștia erau uluiți de puterea magică a apelor sacre de pe Valea Cernei, motiv pentru care romanii veniți în Dacia le-au închinat un adevarat cult balnear sub semnul tutelar al lui Hercules.

De atunci au rămas numeroase vestigii, printre care amintim de: apeducte, băi, statui, monede, tabule votive ridicate ca semne de mulțumire aduse zeilor pentru vindecare. În anul 1736, grănicerii bănățeni modernizează băile, căile de acces și construiesc majoritatea edificiilor din stațiune, care poartă amprenta unui baroc austriac impresionant.

Acum, mii de turiști ajung în stațiunea Băile Herculane. Aceasta este considerată și acum un important centru de sănătate. Zona este recunoscută pentru bogăția izvoarelor sulfroase, termo-minerale și cloruro-sodice. S-au descoperit de-a lungul Vaii Cernei până în prezent 18 izvoare cu apă minerală termală, pe o distanță de aproximativ patru kilometri.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...