Locul din România care este esențial în istoria omenirii. Este folosit și acum, după 8.000 de ani

Badea Violeta 12.11.2022, 09:47
Locul din România care este esențial în istoria omenirii. Este folosit și acum, după 8.000 de ani

În țara noastră se află numeroase locuri de o frumuseţe aparte care impresionează în orice anotimp. Mai mult decât atât, unele dintre ele au un rol esențial în istoria omenirii. Recent, mai mulți arheologi renumiți în Europa au venit în România. Iată locul pe care l-au vizitat și descoperirea pe care au făcut-o!

Loc din România, asaltat de arheologi străini

Unul dintre cele mai cunoscute locuri din țara noastră a fost asaltat de numeroși arheologi străini. Conform celor de la Adevărul, aceștia au făcut o vizită de documentare la cea mai veche exploatare de sare din lume, de acum 8.000 de ani, care se află în judeţul Neamţ. Aceasta este folosită și în zilele noastre, în special la conservarea legumelor.

„Prin condiţiile de mediu favorabile pe care le-a oferit comunităţilor umane, Bazinul Hidrografic al Dunării a avut un rol fundamental în procesul de neolitizare al Europei, început pe actualul teritoriu al României în urmă cu peste 8.000 de ani.

Atunci au fost puse bazele societăţii moderne de astăzi, omul adoptând un mod de viaţă sedentar, devenind producător de hrană.”, au transmis reprezentanții Complexului Muzeal Naţional Neamţ, potrivit sursei citate mai sus.

La aceste concluzii au ajuns cei aproximativ 30 de specialişti. Este vorba despre arheologi preistoriceni, de la 20 de faimoase instituţii muzeale, universitare şi academice din România, Germania, Polonia, Cehia, Marea Britanie, Italia, Ucraina şi Ungaria.

Citește și Care este cel mai sigur loc din România în cazul unui atac nuclear. Nu e buncăr, aşa cum se aşteaptă toată lumea!

Situl de la Lunca
Situl de la Lunca

Situl de la Lunca, vizitat de arheologi preistoricieni

În cadrul evenimentului, desfășurat în Neamț, a avut loc lansarea unei cărţi dedicate profesorului universitar doctor Sawomir Kadrow, de la Universitatea din Rzeszow Polonia. De asemenea, au avut loc și vizite la situri arheologice, între care s-a regăsit și cel de la Lunca.

„Cea mai veche exploatare de apă sărată de la nivel mondial, cea de la Lunca, a fost vizitată de arheologi preistoricieni. În felul acesta noi, ca instituţie muzeală, promovăm unul dintre cele mai importante situri arheologice din Neamţ”, a precizat, conform aceleiași surse, Vasile Diaconu, cercetător ştiinţific la CMN, arheolog și expert expert în patrimoniu național.

Citește și Un loc de vis din România s-a transformat într-o mlaștină. Ce spun autoritățile locale!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...