Locul din România care e invadat de turiști în pandemie. S-au bătut toate recordurile, cum a fost posibil

Ana Anitoiu 01.03.2021, 19:08
Locul din România care e invadat de turiști în pandemie. S-au bătut toate recordurile, cum a fost posibil

Un loc din România a fost invadat de turiști, deși pandemia de coronavirus încă nu a luat sfârșit. Autoritățile locale au raportat statistici uimitoare referitoare la numărul de vizitatori. În luna februarie, acesta l-a depășit pe cel înregistrat în aceeași perioadă, în ani anteriori.

Locul din România care e invadat de turiști în pandemie

Conform statisticilor, turiștii din România au fost interesați de Castelul Corvinilor. Monumentul istoric din Hunedoara a fost vizitat în luna februarie de 7.962 de persoane, adică de mai mulți oameni față de cei din aceeaşi perioadă a anilor trecuţi. Acest rezultat a venit în contextul pandemiei de coronavirus din cauza căreia mulți români și-au înlocuit vacanțele de peste hotare cu unele petrecute pe teritoriul țării.

”Înregistrăm cea mai mare cifră de vizitatori pentru o lună februarie de când se ţine o evidenţă clară în acest scop. Vorbim despre o cifră de şase ori mai mare decât cea a vizitatorilor înregistraţi în februarie 2013 şi de aproape două ori mai mare decât în 2015. În februarie 2021 am avut cu 1.400 de turişti mai mulţi decât în luna februarie din urmă cu doi ani, 2019 fiind anul în care Castelul Corvinilor a avut un număr record de vizitatori, de 404.000 în 12 luni. Este o surpriză plăcută şi pentru noi, dacă ţinem cont de faptul că întreaga lume se luptă şi acum cu pandemia de COVID 19”, a spus Sorin Tincu, directorul Muzeului Castelului Corvinilor.

Locul din Romania care e invadat de turisti in pandemie. S-au batut toate recordurile, cum a fost posibil
Castelul Corvinilor

Locul din România invadat de turiști în pandemie, lăudat pentru frumuseţea sa

Castelul Corvinilor, care mai este numit și Castelul Huniazilor sau al Hunedoarei a fost construit de Iancu de Hunedoara la mijlocul secolului al XV-lea, pe locul unei aşezări mai vechi pe care localnicii au folosit-o drept adăpost împotriva invadatorilor. Încă de pe vremea vievodului, această cetate era lăudată pentru frumuseţea ei deosebită.

”Ioan Corvin a zidit un castel pe un munte înalt, pe care îl mângâie râuri liniştite; acesta este atât de întărit şi prin măiestria clădirii şi prin situaţia sa naturală, încât nu se înspăimântă de nici un atac de partea vrăjmaşilor”, spunea cronicarul Antonio Bonfini, în secolul al XV-lea.

Cum a transformat o femeie locul din România invadat de turiști în pandemie

După ce voievodul Iancu de Hunedoara a murit, în anul 1456, lucrările la Castelul Corvinilor au fost continuate de soția lui, Elisabeta. Au fost aduși meșteri străini ca să extindă, dar și să înfrumusețeze cetatea. Aceasta avea dormitoare încălzite, bucătării și săli în care aveau loc ospeţe, o fântână săpată în stâncă, o capelă, precum şi beciuri, turnuri de apărare, temniţe şi o sală de tortură. În timp, monumentul a suferit modificări.

”Spre curte Elisabeta ridică o loggie cu două etaje, în stilul Renaşterii. Execuţia se datoreşte unor meşteri veniţi din Italia. Elisabeta s-a îngrijit apoi să îi dea castelului un aspect mai vesel, zugrăvind nu numai interiorul noilor încăperi, ci şi exteriorul Aripei Matia, precum şi alte clădiri”, scria istoricul Virgil Vătăşianu despre acest monument istoric popular. De altfel, urme ale picturilor se văd şi în prezent pe unele dintre zidurile Castelului Corvinilor.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI