Locul din lume în care persoanele care se vaccinează pot câștiga un milion de dolari. Anunțul incredibil

Ioana Bucur 13.05.2021, 16:18
Locul din lume în care persoanele care se vaccinează pot câștiga un milion de dolari. Anunțul incredibil

Autoritățile caută tot felul de moduri în care să îi încurajeze pe nehotărâți să se prezinte la centrele de vaccinare. Așa s-a născut loteria imunizării. Care este locul din lume în care persoanele care se vaccinează pot câștiga un milion de euro. Vor fi cinci mari norocoși.

Locul din lume în care persoanele care se vaccinează pot câștiga un milion de dolari

Pentru cinci norocoși care au ales să își facă vaccinul anti-Covid-19, imunizarea va aduce bani frumoși. Statul Ohio, din Statele Unite ale Americii, este locul din lume în care persoanele care se vaccinează pot câștiga un milion de euro. Guvernatorul Mike DeWine a anunțat că în doar câteva zile se lansează loteria imunizării, potrivit BBC. Condițiile pentru participanți sunt simple: să aibă peste 18 ani, să fie rezidenți în Ohio și să fi făcut măcar o doză a unuia dintre serurile împotriva SARS-CoV-2 aprobate.

„Știu că unii ar putea spune: DeWine, ești nebun! Ideea de a trage la sorți un milion de dolari este o risipă de bani. Dar adevărata risipă, la acest stadiu al pandemiei, când vaccinul este accesibil pentru toți cei care îl doresc, este un deces provocat de Covid-19”, a afirmat DeWine, 74 de ani, guvernator republican al statului din nordul SUA.

Locul din lume în care persoanele care se vaccinează pot câștiga un milion de dolari
Mike DeWine

Bere, gogoși, bilete la evenimente sportive și taxe de facultate plătite pentru cei care se vaccinează

Nu este prima campanie inedită prin care autoritățile americane au încercat să îi convingă pe cei încă nehotărâți să se vaccineze, printre premiile oferite în trecut numărându-se bere, gogoși și evenimente la diverse evenimente sportive.

Primul câștigător al loteriei imunizării va fi tras la sorți pe data de 26 mai. Apoi, în următoarele cinci săptămâni, se va organiza câte o extragere la fiecare șapte zile, miercurea, premiul fiind același, a mai adăugat DeWine. Banii vor fi alocați prin fondurile federale deja existente, create cu un singur scop: pentru a sprijini combaterea efectelor pandemiei. O loterie specială, pentru minorii sub 17 ani care sunt vaccinați, va pune la bătaie un premiu valoros, în contextul în care, în SUA, taxele școlare universitare sunt foarte ridicate – o bursă completă, timp de patru ani, la una dintre universitățile din Ohio.

În prezent, în jur de 58,7% din populația adultă a Statelor Unite ale Americii a primit cel puțin o doză dintr-unul dintre serurile aprobate anti-Covid-19. De la debutul pandemiei, în SUA au fost depistate peste 32 de milioane de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...