Locul din lume în care oamenii trăiesc în mijlocul unui vulcan. Cu ce se ocupă, de fapt, pe insulă

Badea Violeta 16.06.2022, 16:31
Locul din lume în care oamenii trăiesc în mijlocul unui vulcan. Cu ce se ocupă, de fapt, pe insulă

Nu mai e niciun secret că pe planeta noastră există o mulțime de locuri abolut incredibile, care pot pur și simplu să te lase fără cuvinte. Peisaje superbe, cascade uluitoare, plaje fermecătoare și insule nemaipomenite. Toate au o frumusețe aparate și o poveste de spus. În următoarele rânduri vom vorbi despre locul în care oamenii trăiesc în mijlocul unui vulcan. Iată cum își câștigă aceste persoane existența!

Insula unde locuiesc aproape 200 de persoane. Își duc traiul în mijlocul unui vulcan

Un număr de 170 de persoane trăiesc pe insula vulcanică Aogashima din Marea Filipinelor. Insula face parte din arhipelagul Izu, fiind administrată de orașul Tokyo ca parte a subprefecturii Hachijo.

Situată la 220 de mile sud de Tokyo și la 45 de mile sud de cea mai apropiată insulă populată, Aogashima este cea mai izolată insulă populată din arhipelag și este, de asemenea, considerată cea mai puțin populată municipalitate din Japonia.

Insula este extrem de frumoasă și intrigantă, mai ales prin forma sa deosebită și prin micul vulcan din centru, o copie în miniatură a unui vulcan.

Potrivit geologilor, insula s-a născut din rămășițele a patru căldări submarine, în timp ce stâncile abrupte care o înconjoară au fost formate de depozite vulcanice.

Cu ce se ocupa oameniii care traiesc pe Insula Aogashima
Cu ce se ocupa oameniii care traiesc pe Insula Aogashima

Tragedia din 1785. Aproape jumătate din populație a murit

În prezent, vulcanul este clasificat ca fiind un vulcan activ de clasa C, ultima erupție având loc în 1785, când au murit 140 de persoane, adică aproximativ jumătate din populația totală.

Cu toate acestea, locuitorilor actuali nu pare să le pese atât de mult și se bucură de viața pe insulă, pescuitul și agricultura fiind principalele ocupații ale locuitorilor.

Venituri suplimentare provin, de asemenea, din numărul mic de turiști și pescari sportivi care vizitează insula. Aceștia au un mare magazin, un oficiu poștal, o școală, un mic port, un heliport și chiar un site web.

Portul mic este folosit de obicei de pescari, deoarece este prea mic pentru a putea manevra nave mari, iar vremea rea îl face adesea inutilizabil.

Și chiar dacă se poate ajunge pe mare, datorită feriboturilor zilnice din Hachijojima, elicopterul este cel mai convenabil mod de a ajunge pe insulă.

Urmăriți Impact.ro și pe