Locul din Europa unde nu ai voie să râzi la nuntă. „Nu e nimic amuzant”

Stan Filon 19.01.2022, 09:25
Locul din Europa unde nu ai voie să râzi la nuntă. „Nu e nimic amuzant”

Chiar dacă pare greu de crezut, există o regiune în Europa unde este interzis râsul în timpul nunții. De fapt, vorbim despre cununia civilă, care se desfășoară la starea civilă. Aici, nimeni nu are voie să râdă, nu are voie să discute zgomotos sau să fumeze ori să bea alcool. În schimb, dacă cineva vrea să plângă, acea persoană are tot dreptul din lume. Vorbim despre o regiune din Rusia!

Locul din Europa unde nu ai voie să râzi la nuntă

Tinerii însurăței din regiunea Rostov, Rusia, nu mai au voie să râdă la cununia civilă desfășurată la starea civilă, iar decizia oficială a fost publicată pe portalul regional de informații juridice. De fapt, aceste reguli au existat dintotdeauna, după cum a recunoscut chiar șefa oficiului de stare civilăndin Rostov.

Documentul precizează negru pe alb că „exclamațiile”, „conversațiile zgomotoase”, inclusiv cele purtate la telefon, și „râsetele” nu sunt permise la ceremoniile de căsătorie din sediul stării civile. Mai mult decât atât, există și un dress-code. Mai exact, este interzisă participarea la ceremonii în ținute de stradă, pantofi murdari, „cu rucsacuri voluminoase și genți”. În plus, în timpul ceremoniilor, familia și prietenii tinerilor însurăței nu se pot deplasa prin încăpere, nu pot mânca, fuma și consuma alcool.

Locul din Europa unde nu ai voie sa razi la nunta
Locul din Europa unde nu ai voie sa razi la nunta

„Este permis să zâmbești”

Șefa oficiului de stare civilă din regiunea Rostov, Olga Isaenko, a explicat pentru publicația Komsomolskaya Pravda că aceste interdicții publicate recent în mod oficial au fost, de fapt, în vigoare „dintotdeauna”.

„Da, căsătoria este un moment fericit… Este permis să zâmbești, dar nu este nimic amuzant în ceremonie – acesta este un moment solemn, emoționant. Nu cunosc nicio ceremonie solemnă la care să se poată râde”, a spus Isaenko.

Ofițerul e stare civilă a ținut să reamintească tuturor că o căsătorie „nu este o farsă”, iar oficiul „nu este un loc pentru glume”. „De obicei, oamenii sunt impresionați la aceste evenimente, pot chiar să plângă”, a mai spus ea.

Așadar, la nunțile din regiunea respectivă din Rusia se poate plânge, dacă cineva are un motiv întemeiat, se poate cel mult zâmbi, dar râsul este strict interzis, nefiind însă precizat în decretul respectiv ce pățesc cei care încalcă legea și aleg să râdă cu poftă, zgomotos.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...