Locul de muncă pentru care nu ai nevoie de diplomă de BAC. Salariul ajunge și la 3.000 de euro

Stan Filon 05.07.2022, 14:03
Locul de muncă pentru care nu ai nevoie de diplomă de BAC. Salariul ajunge și la 3.000 de euro

Mulți absolvenți de liceu au șansa să se angajeze într-un domeniu care are foarte multe locuri disponibile de angajare și care oferă salarii mai mult decât motivante, chiar și celor fără examenul de Bacalaureat promovat. Acesta este domeniul aviației, care a avut grav de suferit în timpul crizei de coronavirus, dar care acum reîncepe angajările. Companiile aeriene au concediat mii de persoane, în timp pandemiei, însă acum zborurile au fost reluate, așa că este nevoie masivă de personal.

Locul de muncă pentru care nu ai nevoie de diplomă de BAC

Un loc de muncă foarte bine plătit, care nu necesită studii superioare și nici măcar diplomă de Bac este un adevărat vis pentru orice tânăr. În plus, are șansa să vadă foarte multe țări și să viziteze cele mai frumoase orașe din lume. Trebuie să menționăm faptul că cei care doresc să se angajeze ca însoțitor de zbor trebuie să aibă ceva bani de investit.

Oricine poate deveni însoțitor de zbor, dacă are peste 18 ani și 12 clase terminate, chiar și fără diplomă de bacalaureat. Cursurile şcolilor de însoţitori de bord durează între trei şi şapte săptămâni şi costă, în medie, între 1.500 şi 2.600 de euro. După curs, elevii au de dat un examen, iar dacă îl trec pot începe să îşi caute un loc de muncă la diverse companii aeriene.

Locul de munca pentru care nu ai nevoie de diploma de BAC 
Locul de munca pentru care nu ai nevoie de diploma de BAC

De ce ai nevoie pentru a lucra ca însoțitor de zbor

Meseria de însoțitor de bord nu necesită studii speciale, dar pentru a o practica este necesar să obțineți atestatul EASA (European Union Aviation Safety Agency/Agenţia Europeană de Siguranţă a Aviaţiei) pentru însoțitori de bord.

Acest atestat este eliberat în România de către Autoritatea Aeronautică Civilă și este recunoscut la nivel internațional, dar pentru a-l primi este necesar să studiați și să treceți examenul de certificare, scriu cei de la boardingpass.ro.

„Nevoia este foarte mare. Noi avem un parteneriat cu un operator aerian şi cursanţii şcolii noastre au prioritate la angajare. Noi suntem norocoşi că am prins parteneriatul ăsta, dar în general ei depun CV-ul când aud de anumite posturi disponibile”, precizează Iulia Iovu, care este trainer în acest domeniu.

Însoțitorii de zbor ai companiilor aeriene din România pot ajunge la salarii de 1500 de euro, la care se adaugă și oreșe de zbor, plus diurna. Cei mai bine plătiți însoțitori de zbor sunt cei din Orientul Mijlociu, unde pot primi salarii și de 3.000 de euro pe lună.

Urmăriți Impact.ro și pe