Locul bizar din Iași unde toată lumea se rătăcește, iar GSP-ul nu funcționează. Drumul duce către locul frecventat des de Nicolae Ceaușescu

Badea Violeta 23.07.2021, 12:24
Locul bizar din Iași unde toată lumea se rătăcește, iar GSP-ul nu funcționează. Drumul duce către locul frecventat des de Nicolae Ceaușescu

Locul bizar din Iași unde toată lumea se rătăcește, iar GSP-ul nu funcționează. Șoseaua face legătura între mai multe comune, dar starea lui este una deplorabilă. Cei care-l utilizează o fac pe propria răspundere. Drumul duce către locul frecventat des de Nicolae Ceaușescu!

Locul bizar din Iași unde toată lumea se rătăcește, iar GSP-ul nu funcționează

Drumul județean din Iași se află într-o stare greu de descris. Deși șoseaua 244F unește mai multe comune, oamenii sunt disperați pentru că nu-l pot utiliza. Locuitorii din Dolhești și Moșna sunt nevoiță să ocolească zeci de kilometri în fiecare zi, iar autoritățile nu au în plan modernizarea acestei artere.

Se spune că acest drum era frecventat de mai mulți oameni importanți ai acelor vremuri. Deși au trecut zeci de ani, drumul a rămas neasfaltat și nici nu există vreun plan de modernizare. Motivul? Un conflict între Consiliul Județean și Romsilva. Astfel, porțiunea de teren este încadrată ca și drum forestier, spre nemulțumirea locuitorilor din comunele Dolhești și Moșna.

Multe persoane s-au săturat să străbată zeci de kilometri în fiecare zi și se avântă pe drumul respectiv, dar o fac doar pe propria răspundere. La un moment dat, autoritățile au montat bariere în zonă, dar oamenii nu au respectat indicațiile și unii dintre ei nu au mai găsit o cale de a se întoarce.

Artera se afundă în pădure, iar cine intră pe acolo își asumă numeroase riscuri. Mai mult decât atât, persoanele care se rătăcesc nu se pot folosi de sistemul GSP, deoarece acesta nu funcționează. Acum câțiva ani a avut loc un eveniment destul de neplăcut. O delegație din Franța a intrat cu autocarul pe porțiunea din DJ 244 F și s-a rătăcit. Din fericire, unul dintre francezi a mers pe jos câțiva kilometri și a observat câteva case. Pe toate hărțile, drumul apare ca fiind activ.

Locul bizar din Iasi unde toata lumea se rataceste, iar GSP-ul nu functioneaza
Locul bizar din Iasi unde toata lumea se rataceste, iar GSP-ul nu functioneaza

Drumul duce către locul frecventat des de Nicolae Ceaușescu

De-a lungul timpului, Direcția Județeană de Administrare a Drumurilor și Podurilor (DJADP) Iași a găsit diverse motive pentru a nu asfalta acest drum. Aceștia au spus că nu există în zonă circulație rutieră sau au pasat vina de la unul la altul, invocând problema cu Romsilva.

Totuși, oamenii mai au o fărâmă de speranță, deoarece drumul județean din Iași face obiectul unui litigiu în instanță. La Judecătoria Răducăneni a fost înregistrat un dosar în luna mai 2021, prin care Romsilva a dat în judecată Direcția Județeană de Administrare a Drumurilor și Podurilor, dar și Consiliul Local al comunei Dolhești.