Locuitorii din Shanghai, obligaţi să stea acasă în carantină. Oamenii au ajuns la capătul răbdării: „N-am mâncat nimic de zile întregi”

Stan Filon 24.04.2022, 21:31
Locuitorii din Shanghai, obligaţi să stea acasă în carantină. Oamenii au ajuns la capătul răbdării: „N-am mâncat nimic de zile întregi”

Carantina impusă de autoritățile din Shanghai devine din ce în ce mai grea pentru populație, iar acest lucru se vede dintr-o înregistrare făcută publică pe rețelele sociale din China. Autoritățile au încercat imediat să șteargă clipul care arată coșmarul pe care îl trăiesc în prezent oamenii din Shanghai, lucru care a scos din sărite populația. Clipul respectiv arată cum oamenii rabdă pur și simplu de foame în case.

Locuitorii din Shanghai, obligaţi să rabde de foame în case, în carantină

Populația din Shanghai a fost pur și simplu închisă în case, din cauza pandemiei de coronavirus. Autoritățile au spus că au luat această măsură drastică pentru a feri populația de noul virus, însă se pare că demersul a mers până la extrem. Pe internet au apărut imagini cu mii se oameni care ies pe balcoanele apartamentelor în care locuiesc și urlă pur și simplu, disperați de măsurile luate de autorități, dar se pare că și de foame. Acum, un alt clip s-a viralizat pe Internet. În acesta apar mai multe persoane care povestesc coșmarul pe care îl trăiesc de nu mai puțin de 5 săptămâni, alături de alte 25 de milioane de oameni. Mărturiile acestora sunt uluitoare, lucru care au făcut autoritățile să ia imediat măsuri.

„Nu am mâncat nimic de zile întregi”, se aude spunând o persoană. „Nu acest virus ne ucide, ci înfometarea”, spune un alt bărbat, iar mărturiile continuă în aceeași notă a disperării.

Locuitorii din Shanghai, obligati sa rabde de foame in case, in carantina
Locuitorii din Shanghai, obligati sa rabde de foame in case, in carantina

Proviziile trimise de guvern vin cu întârziere

Videoclipul de 6 minute a fost distribuit pe scară largă pe popularele platforme chineze Weibo și WeChat. Dar sâmbătă, autoritățile au început să-l elimine, în timp ce utilizatorii rebeli îl repostau. Foarte mulți oameni s-au plâns de condițiile pe care sunt nevoiți să le suporte. Foarte mulți nu au avut acces la alimente și au fost forțați să aștepte proviziile de legume, carne și ouă de la guvern, care ajung cu întârziere.

Alte măsuri introduse recent includ plasarea de alarme electronice pe uși pentru a preveni plecarea de acasă a celor infectați cu COVID și evacuarea forțată a rezidenților pentru dezinfectarea caselor. Oficialii din Shanghai au ordonat, de asemenea, ca toți pacienții infectați și contactele lor apropiate să fie transferați în carantină centralizată.

Urmăriți Impact.ro și pe