Localitatea în care jumătate din populație are restricții, iar cealaltă nu. Cum este posibil aşa ceva

Nicu Stan, Ioana Nicolae 21.04.2021, 09:46
Localitatea în care jumătate din populație are restricții, iar cealaltă nu. Cum este posibil aşa ceva

Localitatea în care jumătate din populație are restricții, iar cealaltă nu. Cum este posibil aşa ceva, citiți în articolul de mai jos.

Culmea restricțiilor. O localitate este jumate în zona roție, jumate în zona verde. Locuitorii, bulversați în totalitate

Rata de infectare a făcut ca o localitatea jumătate din populație să aibă restricții, iar cealaltă nu. În funcție de incidența infectărilor cu coronavirus, fiecare land al Germaniei aplică diverse restricții pentru a limita răspândirea virusului ucigaș.

astfel, de multe ori s-au ivit nereguli diferite în același land, de la o regiune administrativă la alta. Culmea absurdului a fost atinsă, probabil, într-o localitate cu aproape 3.000 de oameni.

Situatie bizara in Lubeck şi Lauenburg
Situatie bizara in Lubeck şi Lauenburg

Jumătate din cetățeni sub restricții, cealaltă jumătate este liberă

În timp ce circa o mie de cetăţeni se bucură de libertăţi, celorlaţi 1.800 li se spune: nu, nu este posibil.

Motivul este acela că localitatea Krummesse, din landul Schleßwig-Holstein, se împarte între comitatul Lubeck, care este o “zonă verde” şi Lauenburg, care este “zonă roşie”. Cele două teritorii au valori diferite ale indicelui de infectare, ceea ce înseamnă că se aplică reguli diferite.

Diferențe și la numărul de musafiri

”Aici suntem în partea din Lauenburg unde o familie are voie să primească un singur musafir. Iar dincolo, cei care locuiesc la numărul 14, pe aceeaşi stradă, au voie să primească acasă 5 sau 6 persoane, mi se pare că 6, pentru că aşa sunt regulile în Lübeck”, a declarat Hans-Peter Fiebelkorn, primar.

De asemenea, școala este în partea din Lauenburg, în “zona roşie”, iar cursurile se ţin online.

Cum merg la școală elevii

Însă copiii care locuiesc în “zona verde” a satului au voie pe băncile aceleiaşi şcolii şi chiar vin în fiecare dimineaţă la ore. Doar ei.

”Dacă şcoala era situată în partea cealată se putea redeschide fără restricţii de luni. Ar fi fost pe teritoriul Lübeck şi s-ar fi aplicat măsurile decise de oraşul hanseatic Lübeck”, a mai spus Hans-Peter Fiebelkorn.

Terasa restaurantului este închisă, însă în spatele lui se poate consuma

Tot o ciudățenie se întâmplă și cu restaurantul. Localul este situat în partea din Lauenburg a satului Krummesse. “Zonă roşie!” Astfel, nu este permisă nici deschiderea terasei. Dar, pe această pajişte, aflată în spatele restaurantului, poate fi comandată, teoretic, o cafea, pentru că acolo este teritoriul Lübeck. Adică “Zonă verde!”.

”Eu zic că e mai bine să sperăm că vom putea deschide din nou terasa şi în partea Lauenburg. Altfel, e cam departe, şi până ajungem cu cafeaua la clienţi se răceşte”, a declarat Gudrun Thormählen-Bockius, proprietar restaurant.

Locuința de pe granița celor două zone

Și ca totul să fie și mai bizar, graniţa dintre Lübeck şi Lauenburg trece exact prin mijlocul unei case. Acolo nu se știe ce reguli se aplică, ce camere sunt în zonă roșie și care în zonă verde.

Urmăriți Impact.ro și pe