Localitatea din România în care s-au născut cele mai multe perechi de gemeni. Câţi copii au venit pe lume în ultimii 15 ani

Stan Filon 04.12.2021, 23:07
Localitatea din România în care s-au născut cele mai multe perechi de gemeni. Câţi copii au venit pe lume în ultimii 15 ani

Un copil este considerat a fi o adevărată minune de la Dumnezeu. Atunci ce se poate spune când părinții primesc un cadou dublu sau chiar triplu? Deși sarcinile gemelare sunt destul de rare, în România fiind cam una la o sută, iată că o localitate foarte mică din România a bătut toate recordurile în materie. Are cele mai multe perechi de gemeni și tripleți din România!

Care este localitatea din România în care s-au născut cele mai multe perechi de gemeni

Vorbim despre localitatea Sângeorgiu de Mureş, care la recensământul din 2011 avea o populație de doar 9304 locuitor, dintre care 4681 maghiari, 3435 de români și 739 de romi. Ei bine, această comună este renumită pentru că aici se nasc cei mai mulți gemeni și tripleți din România.

Localitatea care este aproape legată de Târgu Mureș, situându-se la nord de acesta, pe drumul național DN 15 Târgu Mureș – Reghin, are nu mai puțin de 60 de perechi de gemeni şi de tripleţi. Autoritățile locale nu își explică cum au ajuns la o astfel de performanță.

Care este localitatea din Romania in care s-au nascut cele mai multe perechi de gemeni
Care este localitatea din Romania in care s-au nascut cele mai multe perechi de gemeni

Localitatea, renumită pentru apele sărate din adâncuri

Nu exclud ca acest lucru să aibă legătură cu aerul şi apa sărată din zonă. Satul Sângeorgiu de Mureș este atestat documentar prima dată în anul 1332 cu numele de Sancto Georgio în lista de zeciuială (dijmă) papală. Comuna Sângeorgiu de Mureș este renumită pentru apele sale sărate și nămolul mineral, apa având cea mai mare concentrație de iod din Transilvania (11,4 mg/l). Băile se află la altitudinea de 320 metri și se întind pe o suprafață de peste 13 hectare.

Dacă este sau nu acesta motivul pentru care s-au născut atâtea perechi de gemeni, nu se știe însă și probabil că nici nu se va afla prea curând. Între timp, oamenii se bucură de darurile primite de la Dumnezeu și îi mulțumesc pentru asta în fiecare zi, chiar dacă recunosc că nu este chiar ușor să crești gemeni.

Familii cu mai multe perechi de gemeni

Cei mai mici gemeni din comună sunt Zente și Zandor. Copiii au aproape un an de zile, iar mama lor spune că aceştia nu sunt singurii din familie. Există atât în familia mea, rude mult mai îndepărtate, însă, în familia soţului sunt rude apropiate care sunt tot gemeni. Deşi, domnul doctor şi medicii în general spun că nu este o regulă, ca în familiile cu gemeni să se nască gemeni”, a spus pentru stirileprotv.ro Kerekes Loredana, mama gemenilor.

„Iubesc foarte mult copiii, tot timpul voiam şi mi-a dat dumnezeul de aceea am şi pus numele de Darius şi Daria sunt un dar şi sunt mândră”, recunoaște Cornelia Moga, o altă mamă de gemeni.

Primarul nu își explică nici el cum de s-au născut atâtea perechi de gemeni, dar spune și el că poate are legătură cu aerul din localitate. „Poate are tangență că localitatea Sângeorgiu de Mureş este recunoscut că are apă sărată şi cred că şi în aer este poate un conţinut de sare poate are un efect pozitiv pentru a se naşte gemeni sau tripleţi”, spune Sofalvi Szabolcs, primarul din comuna Sangeorgiu de Mureş.

Urmăriți Impact.ro și pe