Localitatea din România care oferă bani viitoarelor mămici. Ce sumă primesc femeile pentru fiecare naştere

Stan Filon 22.02.2022, 13:33
Localitatea din România care oferă bani viitoarelor mămici. Ce sumă primesc femeile pentru fiecare naştere

Autoritățile dintr-o localitate situată în județul Botoșani vor să încurajeze tinerii să facă copii, așa că s-a luat decizia ca pentru fiecare nou născut din comună să se ofere o sumă de bani! Edilul speră ca așa să creasca natalitatea în localitatea respectivă. Trebuie să se știe că există și o condiție, pentru ca tinerii părinți să primească banii respectivi.

Localitatea din România care oferă bani viitoarelor mămici

Primarul localității Cristești, din județul Botoșani, s-a decis că trebuie făcut ceva pentru a crește natalitatea printre aleșii săi, așa că s-a decis să ofere stimulente financiare tinerelor mămici. Primarul spune că sprijinul financiar va fi acordat în baza unei hotărâri adoptate de Consiliul Local al comunei Cristeşti, pentru a susţine creşterea natalităţii, iar singura condiţie este ca cel puţin unul dintre părinţi să aibă domiciliul în Cristeşti. Așadar, fiecare familie va primi suma de 500 de lei pentru fiecare nou-născut adus pe lume. Edilul recunoaște că nu este o sumă mare dar speră ca această să crească de la an, la an.

„Natalitatea scade de la an la an şi implicit numărul copiilor din comună scade la un an la celălalt. Am luat această decizie pentru a stimula cât de cât creşterea natalităţii în comuna Cristeşti. Pentru fiecare copil născut, Primăria Cristeşti va acorda suma de 500 de lei, cu condiţia ca cel puţin unul dintre părinţi să aibă domiciliul în comuna Cristeşti. Nu e un stimulent mare, dar e un punct de pornire. Sperăm să îl mărim de la an la an”, spune edilul, potrivit Agerpres.

Localitatea din Romania care ofera bani viitoarelor mamici
Localitatea din Romania care ofera bani viitoarelor mamici

Natalitatea, problemă națională

Potrivt statisticilor, în comuna Cristeşti din Botoşani sunt înregistraţi oficial 4.866 de locuitori, însă numărul de naşteri înregistrate anul trecut de administraţia locală a fost de doar 43 de bebeluși.

Natalitatea este o problemă națioanală, de fapt. Realitatea este că se nasc din ce în ce mai puțin în România, însă cel mai greu an, din acest punct de vedere, a fost anul 2020. România a înregistrat atunci cea mai mică rată a natalității din istoria sa. În ultimii 30 de ani, de la an la an, s-au născut din ce în ce mai puțini copii, însă cifrele din anul 2020 sunt cu adevărat îngrijorătoare. Potrivit statisticilor, în anul 2020 numărul nou-născuților a fost la jumătatea celui din anul 1989.

Urmăriți Impact.ro și pe