Localitatea celebră în România unde copiii sunt puși să meargă pe jos câte 10 kilometri. Se întâmplă de miercuri, 28 septembrie

Badea Violeta 28.09.2022, 12:42
Localitatea celebră în România unde copiii sunt puși să meargă pe jos câte 10 kilometri. Se întâmplă de miercuri, 28 septembrie

Situație revoltătoare într-o localitate celebră din țara noastră! Începând de miercuri, 28 septembrie, zeci de elevi vor fi nevoiţi să meargă 10 kilometri pe jos în fiecare zi. Asta după ce autoritățile locale au suspendat transportul gratuit pentru copii. Părinții micuților sunt extrem de nemulțumiți și susțin că primarul, viceprimarul și consilierii aruncă vina de la unii la alții.

Zeci de elevi sunt puși să meargă la școală pe jos

Circa 50 de copii sunt nevoiți să meargă nu mai puțin de 10 kilometri pe jos, ca să ajungă la școală. Se întâmplă în Bobâlna, localitatea din Cluj cunoscută pentru răscoala din 1437-1438.

Micuții se află în această situație din cauza autorităţile locale care astăzi, 28 septembrie, au suspendat transportul gratuit pentru școlari. Părinții micuților sunt extrem de revoltați, dar nu știu cui să se mai adreseze. Asta pentru că primarul, viceprimarul și consilierii, în loc să găsească o solutie, preferă să arunce vina de la unii la alții.

Edilul comunei susţine că a înaintat o solicitare către prefectură, dar așteaptă aprobarea consilierilor. Însă, aceasta nu mai vine. Între timp, părinții copiilor din Bobâlna caută alte mijloace de transport pentru micuți, mai ales că unii dintre ei vin de la 10 kilometri distanță.

Citește și Programul care te împiedică să chiulești. Adio scutiri pe sub mână pentru acești elevi români!

Zeci de elevi sunt nevoiti sa faca naveta
Zeci de elevi sunt nevoiti sa faca naveta

50 de elevi, un singur microbuz

În urma neînțelegerilor din primărie, circa 50 de elevi din comuna Bobâlna trebuie să se trezească zilnic dis-de-dimineaţă, pentru a ajunge în timp util la cursuri la școală.

În prezent, copiii dispun doar de un singur microbuz care vine de la Dej. Problema este că acest mijloc de transport este prea mic pentru atâția elevi și, în plus, nu toți părinții își permit să achite abonamentul lunar.

Aceștia ar trebui să scoată din buzunare 165 de lei pe lună pentru a-și trimite copiii la școală, lucru pe care mulți nu și-l permit. Prin urmare, 15 părinţi din satul Răzbuneni, comuna Bobâlna, au amenințat deja că nu îşi vor mai trimite micuții la cursuri până când municipalitatea nu rezolvă situaţia trasportului gratuit de elevi.

Citește și Ce se întâmplă cu absențele elevilor după renunțarea la semestre. Schimbare importantă începând din acest an școlar!

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...