Livu Dragnea, acuzații grave la adresa Vioricăi Dăncilă. Fraude cu bani europeni

Raluca Juncu 21.10.2019, 15:38
Livu Dragnea, acuzații grave la adresa Vioricăi Dăncilă. Fraude cu bani europeni

Fostul lider al PSD vine cu acuzații grave la adresa Vioricăi Dăncilă referitoare la procesul privind dizovarea partidului pe care l-a condus. Ce transmite Liviu Dragnea, încarcerat la Penitenciarul din Rahova despre Viorica Dăncilă, candidata la alegerile prezidențiale din acest an?

Liviu Dragnea, fostul președinte al formațiunii social-democrate a înaintat deja o cerere la Curtea de Apel București privind dizolvarea PSD, conducând tot procesul către Curtea Europeană de Justiție, care urmează să decidă dacă este posibilă sesizarea acestui organism sau nu, pe tema solicitată de Liviu Dragnea.  În cererea de sesizare a Curții de Justiție a Uniunii Europene (CJUE), fostul șef al PSD pretinde succesoarea sa, Viorica Dăncilă, nu ar fi declarat corect remunerația care i se cuvenea, în perioada în care ocupa funcția de europarlamentar asistentei sale locale, aspect ce s-ar putea traduce într-o fraudare a banilor UE, transmite Hotnews.ro, care a consultat documentul. 

Dragnea susține că Dăncilă „nu a declarat salariul real al angajatului asistent local (a declarat exclusiv salariul minim pe economie), astfel încât la bugetul naţional nu au ajuns în intervalul februarie 2017 – ianuarie 2018, dar nici până în prezent impozitele calculate la salariul real virat de Parlamentul European”, conform aceleiași surse.

„Salariata” din dosar

Adriana Botorogeanu, asistenta în cauză a Vioricăi Dăncilă este una dintre angajatele de la DGPASC Teleorman, fiind una din persoanele care se regăsesc în dosarul în care Liviu Dragnea a fost condamnat la 3 ani și jumătate de închisoare cu executare, mai consemnează publicația de știri. Fostul lider al partidului social democrat nu precizează numele angajatei, însă face referire la aceasta prin sintagma „salariata din dosarul subsemnatului”.

Viorica Dăncilă a spus că teama ei se rezumă doar la Dumnezeu și la „măsurile împotriva românilor”, ca reacție la faptul că Liviu Dragnea o acuză de unele fraude comise în perioada în care ea era europarlamentar. „La șapte care sunt împotriva mea, al optulea parcă nici nu mai contează”, a adăugat ea, referindu-se la contracandidații săi din cursa pentru alegerile prezidențiale 2019, arată Digi24.

Sursa foto: banatulazi.ro

Liviu Dragnea cerea judecătorilor, săptămâna trecută, și anularea desemnării Vioricăi Dăncilă din fruntea PSD. Totodată, acesta se foloseşte de condamnarea sa în dosarul angajărilor fictive şi spune că dacă PSD Teleorman a menţinut angajarea celor două femei, angajare care a dus la pedepsirea sa, înseamnă că şi PSD Teleorman a participat, de fapt, la infracţiunea pentru care el a fost închis. În plus, el adaugă că dacă PSD Teleorman a greşit, înseamnă că ar trebui să fie tras la răspundere întregul partid.

Dragnea susţine că PSD Teleorman a cauzat un prejudiciu Direcţiei pentru Protecţia Copilului pentru că le-a ţinut pe cele două angajate în acte şi că, astfel, PSD Teleorman ar trebui dizolvat.

Urmăriți Impact.ro și pe