Liviu Pop „genunche” a recidivat: ce cuvânt i-a dat bătăi de cap

Ciprian Ioana 13.03.2019, 14:07
Liviu Pop „genunche” a recidivat: ce cuvânt i-a dat bătăi de cap

Fostul ministru al Educației, Liviu Pop, cunoscut pentru că pronunța „genunche” în loc de „genunchi” a comis-o din nou. De această dată, s-a împotmolit la cuvântul „pancartă”.

Invitat într-o emisiune de televiziunie, cel care fusese pus la un moment dat să conducă Educația din România, a spus „plancardă „, în loc de „pancartă”.

Deși i s-a atras atenția că pronunță greșit, Liviu Pop a insistat că forma folosită de el e cea corectă. Greșeala a fost sesizată de senatorul USR Mihai Goțiu, care a postat momentul pe Facebook.

Liviu Pop și ”PLANCARDA”

Liviu Pop și ”PLANCARDA”. Agramat ”cât Casa Poporului”. Cum a comis-o (iar) fostul ministrul al EducațieiProbabil că v-ați plictisit de gafele monumentale de exprimare ale miniștrilor Educației ori ale premierului PSD. Dar tot nu pot să nu consemnez noua perlă a d-lui Liviu Pop, fost ministru al Educației și președinte al Comisiei pentru Învățământ, cercetare, tineret și sport din Senat. Aseară, în emisiunea de la B1 TV, în care am fost și eu invitat, încercând să atace USR, d-l Pop a început să vorbească despre o ”PLANCARDĂ cât Casa Poporului”. Dacă o lăsa așa, poate o făceam uitată, dar când moderatorul emisiunii l-a întrebat care e forma corectă, d-l Pop a insistat că ”PLANCARDĂ” ar fi varianta bună, ba chiar l-a și trimis la DEX pe un alt invitat.Spre ghinionul său, DEX-ul nu răspunde (încă) la comenzile politice ale PSD și se încăpățânează să menționeze două forme ”PLACARDĂ” sau ”PANCARTĂ”. Și cel puțin așa o să rămână atâta timp cât DEX nu va ajunge să fie editat și tipărit la Editura Didactică și Pedagogică (dar, sincer, mă aștept și la asta – că la câte gafe comit, pe bandă rulantă, miniștrii și premierii PSD, o să ne trezim și cu o variantă de DEX dată în grija EDP 😉 ).Baiul mai mare nu e, însă, noua gafă a d-lui Liviu Pop, ci siguranța de sine cu care s-a bătut pentru a-și apăra greșeala. Pentru că aceeași siguranță o afișează (și d-l Pop, și d-na Dăncilă, și mulți alți PSD-iști) când o dau cu oiștea în gard în probleme mult mai importante. Cum ar fi când afirmă că ”programul de guvernare al PSD a fost îndeplinit în proporție de 73%”, că ”inflația e sub control”, că ”n-a crescut cursul euro”, că ”prețul produselor și serviciilor nu a crescut”, că ”se construiesc și se inaugurează spitale, creșe, grădinițe”, că ”liliecii blochează autostrăzile”, că ”pădurile se salvează cu drujba și patrimoniul cultural cu dinamita” și alte asemenea, în ciuda evidențelor care îi contrazic flagrant. Pentru liderii PSD nu contează faptele, evidența, DEX-ul, adevărul. Tot ce contează e că atunci când spun o tâmpenie ori o minciună, să le spună siguri pe ei și să le repete cu aceeași siguranță. Și nici în ruptul capului să nu recunoască vreodată că au greșit, chiar și atunci când e vorba de o banală greșeală de exprimare pe care oricine o poate comite într-o discuție liberă. Nu, un lider PSD nu greșește vreodată. Un lider PSD nu minte. Și un lider PSD nu bagă mâna până dincolo de cot în bugetul public.Competența, cinstea și onestitatea fiecărui lider PSD nu pot fi contestate și sunt afișate pe ”PLANCARDE cât Casa Poporului”. Iar dacă cineva contrazice toate acestea cu fapte, cu siguranță e ”plătit de Soroș”.

Publicată de Mihai Goţiu pe Miercuri, 13 martie 2019

Senatorul PSD nu e la prima greșeală de acest fel. E cunoscut pentru declarații precum „Fiecare copil merită un viitor, un viitor mai bun decât cel prezent” sau „A greşi e omeneşte. Poţi să repari greşeli. Dar să nu faci erori”.

Parlamentarul social-democrat conduce, în prezent, Comisia pentru învăţământ, știinţă, tineret și sport din Senat.

Gabriela Cristea se poate considera o norocoasă
Urmăriți Impact.ro și pe