EXCLUSIV

Liviu Dragnea se pregătește să se opereze a doua oară pe coloană. Când va avea loc intervenția extrem de delicată EXCLUSIV

Alexandru Catalan 28.06.2022, 16:54
Liviu Dragnea se pregătește să se opereze a doua oară pe coloană. Când va avea loc intervenția extrem de delicată EXCLUSIV

Liviu Dragnea, fostul șef al celui mai important partid politic din România, PSD, pare să fi depășit cu bine prima operație din seria celor trei pe care trebuie să le suporte într-un interval de scurt, pe parcursul acestui an. Mai mult, Liviu Dragnea se simte destul de bine după cea dintâi intervenție, suportată în prima jumătate a lunii mai.

Liviu Dragnea se pregătește să se opereze a doua oară pe coloană

După o perioadă de refacere, politicianul Liviu Dragnea se află acum într-o serie de întâlniri prin Europa, cu diverși lideri din gruparea „suveraniștilor”, cum o numește presa internațională. Conform declarațiilor oferite pentru impact.ro de către Codrin Ștefănescu, colaboratorul său cel mai apropiat, dar și lider al Partidului Alianța pentru Patrie, Liviu Dragnea a mers sau a fost invitat de diverși lideri politici în unele țări ale Europei, din Cehia și Slovacia până în Franța, urmând a reveni acasă în după-amiaza zilei de 1 iulie.

„Săptămâna viitoare vom demara împreună o caravană specială, concepută de cei din partidul nostru, fiindcă situația actuală a țării impune așa ceva!”, a mai spus el.

Liviu Dragnea se pregateste sa se opereze a doua oara pe coloana
Liviu Dragnea se pregateste sa se opereze a doua oara pe coloana

„I s-a făcut rău cu mine pe scenă”

El crede că Liviu Dragnea nu va lipsi de la această acțiune, dat fiind că starea sa de sănătate pare a fi pe drumul cel bun. „El a crezut mult timp că poate duce boala asta pe picioare, cu medicamente, cu kinoterapie. S-a dovedit însă că problema sa la coloană era mult gravă”, a indicat același Codrin Ștefănescu.

El a reamintit și episoadele mai vechi, din 2019 și 2020, când fostul său șef de partid a avut multe de pătimit din cauza herniei de disc cu care s-a luptat, inclusiv în perioada detenției pe care a executat-o în urma condamnării sale în procesul angajărilor fictive din județul Teleorman.

„Țineți minte că înainte de a fi condamnat politic, în 2019, noi am fost împreună să ținem ședințele de alegeri în mai multe județe și i s-a făcut rău cu mine pe scenă, la ședința de la organizația partidului din Ilfov. Noaptea a fost internat. Medicii i-au spus atunci că problema lui la coloană nu poate fi tratată cu antiinflamatoare și injecții, ci i-au recomandat insistent să se opereze. N-a mai apucat, fiindcă a stat până în iulie, anul trecut, doi ani și două luni, în închisoare și știți foarte bine ce s-a întâmplat acolo cu el. Problema aceasta nu putea fi tratată acolo, în penitenciar, pentru că nici măcar n-a avut unde.

Are nevoie de încă două operații

N-a avut nici permisiunea, cât a fost închis, să facă operația, deși existau spitale și medici din București care s-au oferit să facă asta, din câte știu!”, a mai spus Codrin Ștefănescu. Tot el susține că Liviu Dragnea a consultat deopotrivă și părerea unor specialiști de afară și a ajuns la concluzia că va merge pe mâna medicilor români, întrucât opiniile de specialitate erau foarte apropriate.

„În luna august, dacă nu mă înșel, va trebui să facă noi analize, fiindcă se va apropia cea de a doua operație. Probabil că asta va fi cea mai importantă, cea din august, și cu efectele postoperatorii cele mai de durată. Dacă în această primăvară i s-a redus presiunea pe un anume nerv, nu mă pricep foarte bine să vă explic, în cea de a doua etapă a intervenției lucrurile vor fi mai complicate. Ulterior, ar putea exista și o a treia operație, cel mai probabil spre finele anului, pentru a corecta anumite lucruri care nu au ieșit perfect la cea de a doua”, a conchis Codrin Ștefănescu.

Urmăriți Impact.ro și pe