Liviu Dragnea, primul interviu din închisoare. „Nu m-au îngenuncheat nici aici”. Cum a ajuns să arate fostul lider PSD

Andrei Cezar 25.06.2020, 17:34

Liviu Dragnea a acordat primul interviu de când se află în închisoare. La mai bine de un an după ce a fost trimis în spatele gratiilor, jurnalista Realitatea Plus, Anca Alexandrescu, a reușit să obțină primele declarații ale fostul lider PSD. Interviul maraton a durat cinci ore, iar dezvăluirile făcute de fostul președinte al social-democraților sunt incredibile.

Dezvăluiri fără precedent ale lui Liviu Dragnea din închisoare

Update: Fostul lider PSD a început recent interviul făcut de Anca Alexandru. Din declarațiile făcute se pare că starea de sănătate a lui Liviu Dragnea este foarte bună. „Sunt bine, nu am probleme de sănătate. M-am tăiat la o mână, a trecut”

„Sunt convins că și acum, ca și în alte campanii electorale, o să meargă cu un mesaj anti-cineva. Nu o să meargă contra PSD, pentru că nu mai este o forță serioasă. Încearcă să se ia de mine. Nu au reușit să ma îngenuncheze. Nu m-au lăsat în pace. M-au condamnat total nevinovat. Într-un an și o lună nu am avut voie să vorbesc cu presa

„Au avut loc multe discuții. Mâine sunt citat la DNA în dosarul Tel drum, care brusc este din nou pus pe tapet cu puțin înainte de campania electorală. Nu prea știu de ce sunt acuzat. Este vorba de două drumuri făcute cu bani europeni. Am înțeles că în dosar a rămas doar un drum. SRI se implică prea mult în acțiunile justiției.”

„Ca și chestia cu Irina, nu este persoană publică, nu are nicio obligație să dea declarații. O să spună și ea. Dar disperarea este mare dacă a ajuns să se ia de nimic. Este o mizerie care arată un anumit gard de disperare și care arată că se construiește o campanie în care se spune votați cu mine împotriva acestui om.”

Liviu Dragnea a vorbit de astfel și despre relația de prietenie pe care o avea cu Vasile Dâncu. Totodată, fostul lider PSD susține că a fost amenințat și de Codruța Kovesi.

„Îmi asum faptul că l-am considerat cel mai bun prieten. Am ținut enorm la Vasile Dâncu, mă și feresc să vorbesc urât. Am avut câteva discuții interesante cu Irina. Primele explicații despre statul paralel mi-au fost date de Vasile Dâncu. Din discuțiile dese pe pe care le aveam cu băieții de la SRI, Maior, Coldea. Ce mi-a spus el s-a adeverit. Un exemplu. În legătură cu procesul care m-a adus aici. Mi-a povestit. Am fost la Antena 3 cu Tăriceanu, în seara în care ANAF s-a dus peste Antena 3. Se uita la mine împreună cu domnul Coldea și a sunat doamna Koveși. Că o să mă bage în pușcărie, și pe mine și pe familia mea. Că cum mă duc io să iau apărarea Antenei 3. Mi-a confrimat și Florian Coldea”, a mărturisit Liviu Dragnea.

Pe citașia de la DNA scrie că sunt chemat în calitate de inculpat. O să fiu folosit. E limpede. Nu s-a mai operat demult în acest dosar. Chiar i-am spus Irinei că undeva în această vară vor ieși cu ceva, pentru că nu au ce să spună în campania electorală

Liviu Dragnea, primul interviu din închisoare. Fostul lider PSD face dezvăluiri fără precedent
Liviu Dragnea, primul interviu din închisoare. Fostul lider PSD face dezvăluiri fără precedent

După condamnarea sa definitivă la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare, Liviu Dragnea nu a putut să acorde interviuri sau să facă declarații din spatele gratiilor. Mai mulți jurnaliști, printre care Oana Stancu și Anca Alexandrescu, au încercat să stea de vorbă cu fostul lider PSD, în toată această perioadă, dar se pare că s-au lovit de refuzul autorităților.

Anca Alexandrescu a reușit, în cele din urmă, să obțină primul interviu cu Liviu Dragnea, după mai bine de un an de când acesta se află la Penitenciarul Rahova. Interviul va fi difuzat pe Realitatea Plus, joi seara, începând cu ora 18:00.

Efectiv, i se interzice dreptul de a vorbi, deși sunt mulți jurnaliști care au cerut un interviu cu Liviu Dragnea. Am făcut multe demersuri în acest sens. Am încercat toate variantele, am solicitat la Administrația Penitenciarelor și abia ieri a fost aprobată cererea mea, astăzi dimineață am înregistrat pe skype și urmează, la ora 18.00, să difuzăm interviul. Sunt câteva ore de interviu”, a spus Anca Alexandrescu la Realitatea PLUS.

Liviu Dragnea, primul interviu din închisoare. Fostul lider PSD face dezvăluiri fără precedent
Liviu Dragnea, primul interviu din închisoare. Fostul lider PSD face dezvăluiri fără precedent

Liviu Dragnea, dezvăluiri bombă din spatele gratiilor

Jurnalista a spus că mulți vor ”tremura” până la ora difuzării interviului și la ceea ce va urma, scrie Realitatea.net.

Fostul lider PSD a vorbit despre oamenii care au făcut posibilă ascenisunea sa politică și despre planurile pe care le are după ce va ieși din închisoare. În plus, potrivit aceleiași surse, Dragnea a făcut o serie de dezvăluiri incendiare.

Anca Alexandrescu promite și alte interviuri bombă.

Va urma un interviu cu Irina Tănase. Urmează nume importante, șefi din servicii, din foarte multe instituții”, a mai spus Anca Alexandrescu.

Urmăriți Impact.ro și pe