Liviu Dragnea, din ghinion în ghinion! Pierde un nou proces. Ce s-a întâmplat

Rădulescu Valentin 22.09.2020, 09:16
Liviu Dragnea, din ghinion în ghinion! Pierde un nou proces. Ce s-a întâmplat

Fostul lider PSD pare că are o viață tot mai grea. După evenimentele petrecute în închisoare, acesta are ghinion și la solicitările pe care le face. Liviu Dragnea a cerut din nou dizolvarea partidului social democrat, dar din păcate, Tribunalul București nu a acceptat așa ceva. Ce a încercat să facă acesta?

Ghinion pentru Liviu Dragnea

Fostul președinte al social democrațiilor a pierdut din nou. Pentru a doua oară, solicitarea lui Liviu Dragnea prin care cere dizolvarea PSD, i-a fost respinsă. Decizia a fost luată recent de Tribunalul București, dar aceasta nu este definită, deci fostul lider PSD ar putea să atace din nou. Amintim că asta nu este prima oară când Liviu Dragnea încearcă să scape de partidul pe care l-a condus. Acesta a mai încercat o dată în decembrie 2019, dar din păcate pentru el, Curtea de Apel București i-a respins solicitarea.

„Respinge capătul de cerere vizând dizolvarea pârâtului Partidul Social Democrat (PSD) ca fiind formulat de o persoană lipsită de calitate procesuală. Ia act că pârâtul Partidul Social Democrat (PSD) a solicitat cheltuieli de judecată pe cale separată”, este decizia judecătorilor, arată Mediafax.

Liviu Dragnea, din ghinion în ghinion! Pierde un nou proces. Ce s-a întâmplat
Liviu Dragnea, din ghinion în ghinion! Pierde un nou proces. Ce s-a întâmplat

Liviu Dragnea se folosește de condamnare

Fostul lider PSD se folosește de poziția sa actuală de deținut pentru a putea desființa PSD Teleorman. Acesta încearcă să îi convingă pe judecători să declare ilegală alegerea Vioricăi Dăncilă în fruntea partidului. Dragnea susține că PSD Teleorman a cauzat prejudicii Direcției de protecție a copilului, iar astfel organizația ar trebui să fie dizolvată.

De asemenea, în procesul deschis în 2019 la Tribunalul Teleorman, Liviu Dragnea a cerut ca judecătorii să conteste faptele necinstite făcute de PSD atunci când i-au fost prelucrate datele personale de cele două femei angajate fictiv la Protecția Copilului, Adriana Botorogeanu și Anisa Stoica. Totodată, acesta a mai cerut și ca PSD să îi plătească prejudiciul reținut de Înalta Curte, respectiv 83.650 de lei, adică aproape 18.000 de euro.

„Respinge cererea de sesizare a Curtii de Justitie a Uniunii Europene ca inadmisibila.

Admite cererea de sesizare a Curtii Constitutionale a Romaniei.

Sesizeaza Curtea Constitutionala a Romaniei cu exceptia de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 45 alin. 2 Legea nr. 14/2003 (a partidelor politice- n.red.) republicata, in ceea ce priveste sintagma „de catre Ministerul Public”, arată Tribunalul București, potrivit evz.ro.