Liviu Dragnea, aviz pozitiv pentru eliberarea din închisoare. Ce urmează pentru fostul lider PSD

Stan Filon, Ioana Nicolae 21.04.2021, 12:58
Liviu Dragnea, aviz pozitiv pentru eliberarea din închisoare. Ce urmează pentru fostul lider PSD

Liviu Dragnea ar putea face Paștele acasă, după ce Comisia Penitenciarului Rahova a dat aviz favorabil pentru eliberarea sa condiționată. Fostul lider al PSD se află după gratii din data de 27 mai 2019, fiind condamnat la 3 ani și jumătate în dosarul angajărilor fictive de la Protecția Copilului Teleorman.

Liviu Dragnea a primit aviz pozitiv pentru eliberarea din închisoare

Așadar, Liviu Dragnea are motiv de sărbătoare, deoarece comisia de eliberări condiționate și-a dat acordul pentru punerea sa în libertate înainte de termen. Cu toate acestea, fostul lider social-democrat trebuie să ajungă în instanță, unde magistrații vor decide dacă va fi sau nu eliberat condiționat.

Liviu Dragnea nu a fost chiar un deținut model, intrând de multe ori în conflict cu conducerea Penitenciarului Rahova. Toate problemele sale au început după ce a acordat un interviu la Realitatea TV, fostei sale consiliere, fără acordul conducerii penitenciarului.

Liviu Dragnea a primit aviz pozitiv pentru eliberarea din inchisoare
Liviu Dragnea a primit aviz pozitiv pentru eliberarea din inchisoare

Liviu Dragnea, probleme în penitenciar

I-a fost retras atunci dreptul la muncă și la pachet. Liviu Dragnea nu a mai primit nici vizite o bună perioadă de timp. A acționat în instanță conducerea penitenciarului și a avut câștig de cauză. Cu toate acestea, fostul politician nu și-a mai ocupat locul de muncă de la garajul penitenciarului.

A avut și probleme de sănătate cu coloana, însă nu a fost lăsat să se opereze și a mai fost și victima unui accident, când a fost pe punctul de a-și pierde un deget. Inginer de meserie, Liviu Dragnea a încercat să  taie ceva cu flexul, însă s-a accidentat destul de grav. Medicii au reușit să-i salveze degetul.

Liviu Dragnea a ținut legătura cu exteriorul prin intermediul prietenului său, Codrin Ștefănescu, care l-a vizitat regulat. Se pare că acesta a fost cam singurul social-democrat care a mers să-l vadă pe Liviu Dragnea în Penitenciarul Rahova.

Liviu Dragnea a avut și coronavirus, după gratii, dar a scăpat cu bine de infecție. ”Ieri (joi, 31 decembrie – n.r.) am fost în vizită la Liviu. Starea sa de sănătate nu s-a ameliorat. A scăpat de Covid, dar are dureri mari la coloană. L-au transferat acum la spitalul penitenciarului Rahova, au renunțat la ideea de a-l muta forțat în alt județ. (…) E supus în continuare unui șir lung de abuzuri și nedreptăți, dar va rezista până la capăt”, scria Codrin Ștefănescu vineri seara, pe contul de Facebook.

Urmăriți Impact.ro și pe