Liviu Dragnea, aviz pozitiv pentru eliberarea din închisoare. Ce urmează pentru fostul lider PSD

Stan Filon, Ioana Nicolae 21.04.2021, 12:58
Liviu Dragnea, aviz pozitiv pentru eliberarea din închisoare. Ce urmează pentru fostul lider PSD

Liviu Dragnea ar putea face Paștele acasă, după ce Comisia Penitenciarului Rahova a dat aviz favorabil pentru eliberarea sa condiționată. Fostul lider al PSD se află după gratii din data de 27 mai 2019, fiind condamnat la 3 ani și jumătate în dosarul angajărilor fictive de la Protecția Copilului Teleorman.

Liviu Dragnea a primit aviz pozitiv pentru eliberarea din închisoare

Așadar, Liviu Dragnea are motiv de sărbătoare, deoarece comisia de eliberări condiționate și-a dat acordul pentru punerea sa în libertate înainte de termen. Cu toate acestea, fostul lider social-democrat trebuie să ajungă în instanță, unde magistrații vor decide dacă va fi sau nu eliberat condiționat.

Liviu Dragnea nu a fost chiar un deținut model, intrând de multe ori în conflict cu conducerea Penitenciarului Rahova. Toate problemele sale au început după ce a acordat un interviu la Realitatea TV, fostei sale consiliere, fără acordul conducerii penitenciarului.

Liviu Dragnea a primit aviz pozitiv pentru eliberarea din inchisoare
Liviu Dragnea a primit aviz pozitiv pentru eliberarea din inchisoare

Liviu Dragnea, probleme în penitenciar

I-a fost retras atunci dreptul la muncă și la pachet. Liviu Dragnea nu a mai primit nici vizite o bună perioadă de timp. A acționat în instanță conducerea penitenciarului și a avut câștig de cauză. Cu toate acestea, fostul politician nu și-a mai ocupat locul de muncă de la garajul penitenciarului.

A avut și probleme de sănătate cu coloana, însă nu a fost lăsat să se opereze și a mai fost și victima unui accident, când a fost pe punctul de a-și pierde un deget. Inginer de meserie, Liviu Dragnea a încercat să  taie ceva cu flexul, însă s-a accidentat destul de grav. Medicii au reușit să-i salveze degetul.

Liviu Dragnea a ținut legătura cu exteriorul prin intermediul prietenului său, Codrin Ștefănescu, care l-a vizitat regulat. Se pare că acesta a fost cam singurul social-democrat care a mers să-l vadă pe Liviu Dragnea în Penitenciarul Rahova.

Liviu Dragnea a avut și coronavirus, după gratii, dar a scăpat cu bine de infecție. ”Ieri (joi, 31 decembrie – n.r.) am fost în vizită la Liviu. Starea sa de sănătate nu s-a ameliorat. A scăpat de Covid, dar are dureri mari la coloană. L-au transferat acum la spitalul penitenciarului Rahova, au renunțat la ideea de a-l muta forțat în alt județ. (…) E supus în continuare unui șir lung de abuzuri și nedreptăți, dar va rezista până la capăt”, scria Codrin Ștefănescu vineri seara, pe contul de Facebook.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI