Liviu Dragnea, adus în cătușe la Înalta Curte de Casație și Justiție. Cum arată fostul lider PSD, după aproape 7 luni de închisoare. Lovitură grea pentru el

Raluca Juncu 10.12.2019, 12:55
Liviu Dragnea, adus în cătușe la Înalta Curte de Casație și Justiție. Cum arată fostul lider PSD, după aproape 7 luni de închisoare. Lovitură grea pentru el

Liviu Dragnea a fost adus în această dimineață în fața Înaltei Curți de Casație și Justiție pentru a dezbate cererea depusă de acesta de anulare a pedepsei, în dosarul angajărilor fictive din Teleorman.

UPDATE-12:48: Procurorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție au decis respingerea contestației în anulare înaintată de Liviu Dragnea, ca fiind inadmisibilă. Liviu Dragnea mai are o speranță, printr-o altă cale de atac extraordinară. Instanța a respins contestația de azi, prin urmare, fostul lider PSD va rămâne în închisoare.

Liviu Dragnea, își cere din nou libertatea

Fostul șef al PSD a primit o pedeapsă de trei ani și jumătate dosarul angajărilor fictive de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Teleorman. Acesta a mai întocmit astfel de cereri în încercarea de a-și redobândi liberatatea.
Astăzi, Liviu Dragnea a fost adus din nou în fața Curții Supreme de Justiție, fiind scos din duba Administrației Naționale a Penitenciarelor. Astfel, fost lider social-democrat a fost adus în sala de judecată, unde s-a întâlnit cu avocații care vor decide ulterior dacă cererea acestuia va fi aprobată sau nu, potrivit Digi24.

„Îmi pare rău, nu pot să vorbesc”

După mai puțin de o oră petrecută în sala de judecată, ședința s-a încheiat, iar Liviu Dragnea a fost readus înapoi la Penitenciarul Rahova. În tot acest timp, Liviu Dragnea deși a fost surprins de camerele video, acesta nu a dorit să ofere nicun fel de declarații.
Potrivit Libertatea.ro, avocatul lui Liviu Dragnea, Flavia Teodosiu, a transmis că, la termenul de marți 10 decembrie, judecătorii vor decide dacă sunt îndeplinite condițiile pentru ca această contestație în anulare să fie judecată.

Liviu Dragnea, a doua apariție publică după ce a fost încarcerat. Foto: Digi24.
Liviu Dragnea, a doua apariție publică după ce a fost încarcerat. Foto: Digi24.

Este pentru a doua oară când Liviu Dragnea apare în public după încarcerea sa. La penultima sa apariție, la contestația anterioară, Liviu Dragnea nu mai avea mustață și era în mod vizibil cu mult mai slab decât înainte de data de 27 mai, ziua în care a fost dus la Penitenciarul Rahova și încarcerat pentru faptele sale.

În prezent, Liviu Dragnea își ispășește pedeapsa care se ridică la 3 ani și 6 luni de închisoare în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Teleorman. Acesta a depus deja mai multe cereri pentru a-şi anula această pedeapsă.

Urmăriți Impact.ro și pe