Liviu Dragnea a fost eliberat. Anunțul de ultimă oră

Ana Anitoiu 15.07.2021, 13:42
Liviu Dragnea a fost eliberat. Anunțul de ultimă oră

Liviu Dragnea a fost eliberat condiționat, joi, după ce Tribunalul Giurgiu i-a admis cererea. Fostul lider al PSD iese din închisoare. El se afla în Penitenciarul Rahova din 27 mai 2019, când a fost condamnat definitiv la 3 ani şi 6 luni în spatele gratiilor.

Liviu Dragnea i-a luat la rost pe magistrați înainte de a fi eliberat condiționat

Joi, Liviu Dragnea a fost audiat prin videoconferință și i-a luat la rost pe magistrați, cerând să fie eliberat condiționat.

”Cu decență și demnitate am dus pedeapsa. Am ieșit la muncă în fiecare zi care mi s-a permis. Am participat la toate cursurile la care mi s-a permis, n-am lipsit nicio zi. Am primit recompense în fiecare lună în care am fost la muncă, inclusiv în ultima lună, luna iunie”, le-a spus Dragnea judecătorilor.

Liviu Dragnea a fost eliberat
Liviu Dragnea

Liviu Dragnea, amenințat cu violul la închisoare

Fostul lider al PSD a făcut o declarație uluitoare în timpul audierilor. Liviu Dragnea a spus că a fost amenințat cu violul la închisoare și a făcut și o plângere în acest sens. “Da, am făcut plângere, am fost amenințat cu violul.” a spus el, conform Antena 3.

Totuși, avocata lui Liviu Dragnea nu a vrut să comenteze faptul că fostul lider al PSD ar fi fost amenințat cu violul la închisoare. Flavia Teodosiu s-a limitat în a comenta solicitarea pentru eliberare condiționată pe care a făcut-o fostul șef al Camerei Deputaților.

”Noi am apreciat și apreciem în continuare că dânsul, îndeplinind toate condițiile legale pe care le cere atât Codul Penal cât și Codul de Procedură Penală, poate fi admisă fără nicio problemă această eliberare condiționată, potrivit sursei citate”, a spus avocata lui Liviu Dragnea.

Liviu Dragnea, conflict cu Penitenciarul Rahova

Fostul lider al PSD a intentat și câștigat mai multe procese cu Penitenciarul Rahova, după ce i-au fost încălcate unele drepturi, precum cel la muncă și cel la îngrijire medicală. Conducerea închisorii i-a retras dreptul la muncă după ce el a acordat un interviu online fostei sale consiliere.

Cererea sa de eliberare condiționată a fost respinsă de Judecătoria Sectorului 5. Fostul lider PSD a contestat decizia la Tribunalul București, dar instanța a respins-o. ”Din analiza coroborată a situaţiei personale a petentului, nu şi-a format convingerea că acesta a dat dovezi temeinice de îndreptare”, a arătat motivarea.

Ulterior, Liviu Dragnea a deschis un proces la Curtea de Apel Bucureşti și a cerut strămutarea de la Tribunalul Bucureşti la un alt tribunal din ţară a procesului referitor la eliberarea sa condiţionată. El a susținut că magistrații din Capitală nu pot fi imparţiali în judecarea cererii sale, pentru că au semnat o petiţie faţă de modificarea Legilor Justiţiei. Deși decizia Tribunalului Bucureşti era una definitivă, Curtea de Apel Bucureşti a desfiinţat-o. Astfel, procesul a fost mutat la Giurgiu. Vezi AICI ce a dezvăluit Irina Tănase despre căsătoria cu Liviu Dragnea după eliberare!

Urmăriți Impact.ro și pe